Çölaşan gizledi, biz adını açıklıyoruz

Emin Çölaşan bugün Müslümanlar adına işleyen bir terbiyesizliği göz önüne serdi ama bir terör örgütünü 'İslamcı kesim' olarak niteleyip adlarını gizlemeyi tercih etti.

Çölaşan gizledi, biz adını açıklıyoruz
Çölaşan gizledi, biz adını açıklıyoruz
GİRİŞ 14.08.2007 13:58 GÜNCELLEME 14.08.2007 13:58
Bu Habere 174 Yorum Yapılmış

Emin Çölaşan, 'Vay, vay, vay!...' başlıklı bugünkü köşe yazısında İstanbul'da yayınlanan sözüm ona 'İslamcı bir dergide' yer alan  bir terbiyesizliği gözler önüne serdi.


Çölaşan'ın yazısı şu ifadelerle başlıyordu:


'Elimde İstanbul’da haftalık yayınlanan bir İslamcı dergi var. Seçim sonrasındaki iki ayrı kapağını burada görüyorsunuz. İlkinde Anıtkabir’e kilit vurulmuş ve altı ok, Atatürk’ün mezarından ceset halinde çıkarılıyor.

Bir sonraki kapakta ise altı ok şöyle tanımlanıyor: (Aslında Cumhuriyet rejimine küfrediliyor!)' diyen Emin Çölaşan, dergide yer alan tüm hakaretleri olduğu gibi köşesine taşıdı.


Biz Haber7.com olarak bu denli rezil bir yazıyı köşemize alıntılamaktan utanç duyacağımız için yazının bu kadarını aktarmayı yeterli görüyoruz. (Dileyenler Hürriyet'te Çölaşan'ın köşesinden bu maskaralığı görebilirler) 


Çölaşan derginin adını açıklamayarak ve İslamcı bir dergi nitelemesini kullanarak klasik Şark kurnazlığını gözler önüne seriyor ve bir terör grgütü ile İslami kesimi özdeşleştiriyor.


.. Çölaşan, yazısını şu cümlelerle bitiriyor:


'Bu yayınlar (hem de 'Müslümanlık' adına) İstanbul’da Valiliğin, Savcılığın, Emniyet ve öteki ilgili makamların gözleri önünde yapılıyor'


...


Haber7 olarak bu terbiyesizliği kimlerin yaptığını araştırdık. Önce Emin beyi aradık ama kendisine ulaşamadık. Yardımcısı bile derginini adını bilmediğini söyledi. Olağan şüphelileri düşünerek araştırmayı sürdürdük ve adına dergi denilen sövgü bültenini bulduk.


Çıka çıka karşımıza bir terör örgütünün yayın organı çıktı. Yıllardır birbiri ardına kapatılan benzeri dergiler çıkaran, ve bir çok üyesi hapiste bulunan, kalan üyeleri de tahliyelerinden sonra tekrar tekrar tutuklanan marjinal bir örgüt. Adı herkese tanıdık gelecek: İBDA-C


Dergiyi söz konusu terör örgütü çıkartıyor. İslamiyet adına hakaretin bini bir para metinlere yer veriliyorlar ve 'kendinden zuhur' felsefesi ile terör etkinliklerini kışkırtıyorlar. Liderleri olarak gösterilen Salih Mirzabeyoğlu, yazdıklarından dolayı yıllardır hapishanede bulunuyor.


Emin Çölaşan'ın


İşin ilginç yanı, Emin Çölaşan'ın bu bilgilere ulaşması çok zor değilken derginin ve örgütün adını gizleyip pek çok kesimi zanlı konumuna sokması.


Daha da ilginci derginin yanda görülen son sayısının kapağının manşetinde bile emniyet güçlerine yönelik hakaret buluyor ve bu haber emniyet güçlerinin yazdıklarından dolayı derginin yazı işleri müdürünü tutuklandığını  gösteriyor.


Marjinal bir dergi. Baskı sayısı binlerle sınırlı. Ama Çölaşan'ın yazısı sayesinde dağıtımı engellenmediği takdirde (ki her çümlesi bir basın suçu olan derginin yasal kanallarla dağıtımı ne kadar mümkün tartışmaya değer) iyi reklam şansı yakaladı.


Emin Çölaşan gibi bir gazetecinin bunu görmemiş olması mümkün mü? Her neyse, biz onun gizlediğini de gözler önüne seriyor ve İslam dininin adını terörle kirleten ve Müslümanlar adına küfür etmeyi bile 'inanç' sayabilecek kadar hukuk ve ahlak dışı bu örgütü açıklıyoruz. Böylece o ahlaksız ve insanlık dışı metinlere kimin imza atabileceğini de gözler önüne seriyoruz....  


Çölaşan'ı bu terbiyesizliği ortaya çıkartıp, Müslümanları kendileri adına hareket eden bir takım örgütlerin bulunduğunu göstermesi açısından tebrik ediyor ama sergilediği tavır ve oluşturduğu kafa karışıklığından dolayı kınıyoruz.


Kendisine gazetecilik öğretmek haddimize düşmüyor tabi. Ama istenirse ve cesaret edilirse bir terör örgütünü deşifre etmenin, Müslümanların tümünü töhmet altında bırakmaktan daha o kadar olduğunu da hatırlatmakta yarar görüyoruz. 


Şimdi sayın Çölaşan çıkıp, 'Ben örgütün reklamanı yapmadım, siz yaptınız' diye bir savunma yapar mı? Yapar mı yapar. Amacı gerçeklerin ortaya çıkması değil de bulanık suda balık avlamaksa bu da zor değil çünkü. Ama biz sırf 'islamcı' olarak görüldükleri için milyonlarca kişinin töhmet altında kalsındansa bir avuç sabıkalının adını zikretmeyi uygun gördük... 


(Haber7)

YORUMLAR 174
  • cumhur sanivar 16 yıl önce Şikayet Et
    Ata´nin resmi. Atatürk´ün resmi bile onlarin topuna yeter.Takma kafana.
    Cevapla
  • muammer çınar 16 yıl önce Şikayet Et
    emin nereye koşuyor???. Bu adam nereye koşuyor??
    Cevapla
  • arif arı 16 yıl önce Şikayet Et
    YORUM YAPINIZ.. Edtörün notu Lütfen yorumlarınızı küçük harflerle yazın Selamlar
    Cevapla
  • tam isabet 16 yıl önce Şikayet Et
    . Çölaşan yine yanlış yorumladı . Anıtkabir \' e kilit vurulmadı . Anıtkabir oy sandığı biçiminde çizildi . Ve seçmen altı oku yani CHP \' yi sandığa gömdü . Atatürk \' ün cesedi yok ortalıkta .
    Cevapla
  • Tahsin ARIK 16 yıl önce Şikayet Et
    Laf ebesi EÇ. Biraz ters gireceğim ama ben bu EÇ nin yazılarını okurken iğreniyorum. Neden mi? Dedikoducu kötü kadınların muhabbeti üslubu var. İmalı, yandan çarklı ve bu yazıda olduğu gibi zihin bulandıracak biçimde kurgulanmış aslında YALAN haber yapan tecrübeli bir densiz. O nedenle tiksiniyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cevdet Yılmaz açıkladı: Kamu çalışanına destek geliyor
Milli İstihbarat Akademisi başvuruları haziran ayında başlıyor