İslamcı rock'ın yıldızı Yusuf

Şarkılarında ne seks, ne uyuşturucu, ne de dans var. Ama her albümü en az 2 milyon satıyor. İngiliz Time dergisinin İslam'ın en büyük rock starı ilan ettiği Azeri asıllı Sami Yusuf, 'Umarım müziğim batı ve İslam dünyasını bir araya getirir' dedi.

İslamcı rock'ın yıldızı Yusuf
İslamcı rock'ın yıldızı Yusuf
GİRİŞ 20.08.2007 09:48 GÜNCELLEME 20.08.2007 09:48
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Reuters haber ajansına konuşan Sami Yusuf, İslam'ın batı dünyasındaki algılanış tarzından nefret ettiğini belirtti. Genç müzisyen 'Şarkılarımda bu imajı yıkmaya çalışıyorum' diye konuştu. İran'ın başkenti Tahran'da doğan ve üç yaşında ailesiyle birlikte İnglitere'ye göç eden Sami Yusuf, en çok rock müziğin efsane isimlerinden Bruce Springsteen, pop starı George Michael ve Elton John'ı beğendiğini söyledi. İlk albümü 'El Muallim' 2003'te, ikincisi 'My Ummah' 2005'te çıktı. Hayranlarına bir de müjde verdi. Yeni çalışması 2008'de piyasada olacak...

YORUMLAR 7
  • hüseyin karadağ 16 yıl önce Şikayet Et
    sam yusuf. yaw bu adam hiç azerilere benzemiyor araplara benziyor bence
    Cevapla
  • servet mağden 16 yıl önce Şikayet Et
    SEVGILER. sami YUSUF senı sevıyoruz
    Cevapla
  • ayşenur kaplan 16 yıl önce Şikayet Et
    rock mı?. bu insan rock yapmıyor,emde alakası bile yok.onun müziğinde hafif müzik, batı müziği, doğu müziği hatta arabesk melodiler ve tarzlar bulursunuz.üstelik try not to cry parçası rap tarzındadır, rap bölümlerini outlandish söylemiştir, ama sonuçta buna da yer vermiştir.ama asla rock yapmamıştır, yinede rockçı diyorsunuz. bu arada Allah sevgisini çok iyi işleyen bir kalbi ve sesi olduğu için bu kadar çok satıyor.
    Cevapla
  • ahmet mete 16 yıl önce Şikayet Et
    milletin kafasını karıştırmayın!. islamiyeti ve müslümanları:ılımlı islam,radikal islam;dinci,kökten dinci,islamcı vs.kelime ve kavramları kullanarak farklı versiyonlarla insanlara sundular.Bu sunucular içerisinde sizin de olmanız beni hem üzüyor hem de düşündürüyor.Çünkü;bu tür tabirler islama ve müslümanlara zarar verir.Böyle internet haber üzerinden ne kadar insana zarar verdiğinizi düşünün? kendiğnize gelin.suyunuzu ve milletin suyunu bulandırmayın.
    Cevapla
  • Ahmed Han 16 yıl önce Şikayet Et
    \"İslamcı\" ne demek?. Afedersiniz ama \"İslamcı\" ne demek oluyor? Haber yapıcaz diye terbiyesizlik etmeyin. Ona \"İslamcı\" değil \"Müslüman\" denir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!