Kedinin DNA şifresi çözüldü

Cinnamon adı verilen bir Habeş kedisinin DNA şifresinin büyük oranda çözüldüğü bildirildi.

Kedinin DNA şifresi çözüldü
Kedinin DNA şifresi çözüldü
GİRİŞ 01.11.2007 00:30 GÜNCELLEME 01.11.2007 00:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Genome Research dergisinin bu ayki sayısında çıkan araştırmada, Columbia'daki Missouri üniversitesinde incelenen Cinnamon adı verilen kedinin DNA şifresinin üçte ikisinin çözüldüğü bildirildi. Araştırmada kedideki 20 bin 285 genin tanımlandığı belirtildi. Böylece kediler, DNA'sı çözülen iki düzine hayvan arasına girmiş oldu. Bu hayvanlardan bazıları köpekler, şempanzeler, fareler ve inekler.

Kedilerdeki 200 kadar hastalığın insan hastalıklarına benzemesi nedeniyle kedinin DNA şifresinin çözülmesinin kedigillerin yanı sıra insan hastalıklarının tedavisinde ve yeni aşıların bulunmasında yardımcı olacağı belirtiliyor. Bu hastalıklar arasında AIDS'in kedilerdeki benzeri, SARS, şeker hastalığı, retina hastalıkları bulunuyor.

AA

YORUMLAR 3
  • realityafterlife 16 yıl önce Şikayet Et
    . çok güzel çalışmalar bunlar..Ülkemizdede ileri seviyede bilimsel çalışmalar dahada hızlandırılsa..... İnsanlar ve Hayvanlar Allah ın özenle yaratıpda doğaya bırakdığı 2 canlı türü...Hayranım onun sanatına ve yaratış gücüne :)
    Cevapla
  • Zübeyir Yazıcıoğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    Çözüldü denmemeli. Bence bilimde böyle bir konuda çözüldü gibi kesin hüküm kelimesi kullanılmamalı. Çünkü kavramlar değişiyor. Şimdiki kavramlara göre kedi DNAsının 3/2si çözülebilir ancak bu Kedi DNAsının kesinlikle 3/2sinin çözüldüğü anlamına gelmez.
    Cevapla
  • Slim Shady 16 yıl önce Şikayet Et
    ya onunki zaten bilinmiyomuydu?. felis domesticus fln hoca derste bşiler diyodu kedilerle ve dnala alakalı ama
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Almanya'da 175 milyon TL dolandırdı, Türkiye'de lüks içinde yaşıyor
Fenerbahçe yeni sezonun ilk transferini yaptı! Prensipte anlaşıldı