Aziz Nesin'in oğlu türbanı yorumladı

'Ayrımcılık her zaman ayrımcılıktır' diyen Aziz Nesin'in öğretim görevlisi oğlu Prof. Ali Nesin, 'Türbanlı ya da türbansız, inancı ne olursa olsun, herhangi birinin üniversiteden men edilmesini etik bulmuyorum' dedi..

Aziz Nesin'in oğlu türbanı yorumladı
Aziz Nesin'in oğlu türbanı yorumladı
GİRİŞ 01.02.2008 17:25 GÜNCELLEME 01.02.2008 17:25
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ahmet OCAKLI'nın haberi

Başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına yönelik çalışma öğretim üyelerini de böldü. Rektörler yasağın devam etmesini isterken, yüzlerce öğretim üyesi özgürlükten yana tavır sergiliyor. Prof. Dr. Ali Nesin, başörtüsü yasağının etik kuralla dayanmadığını söylüyor. "Ayrımcılık her zaman ayrımcılıktır" diyen Nesin, "Ben türbanlı ya da türbansız, inancı ne olursa olsun, herhangi birinin üniversiteden men edilmesini etik bulmuyorum" ifadelerinde bulundu.


Başörtüsü öğretim üyelerini de böldü. Rektörler Komitesi başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına karşı çıkarken, değişik üniversitelerden yüzlerce öğretim üyesi, yasağın kaldırılmasından yana tavır sergiliyor. Üniversitelerden yasağın ortadan kalkmasını isteyen akademisyenler bir internet sitesinde 'üniversiteye özgürlük' formu oluşturdu. Yayınladıkları bildiride üniversitelerin düşünce, ifade, din ve inanç özgürlükleri ile eğitim ve öğretim gibi en temel insan hakları karşısında yasakçı değil özgürlükçü bir tavır alması gerektiğini ifade eden öğretim üyelerine her gün yeni isimler ekleniyor. universitedeozgurluk.blogspot.com isimli linke hergün onlarca isim ekleniyor. Özgürlükten yana bir tavır belirleyen akademisyenler, kısa sürede binin üzerine çıkmayı hedefliyor.


ETİK DURUŞ HERŞEYDEN ÖNEMLİ

Listede ismi olan Prof. Dr. Ali Nesin, başörtüsünün serbest olmasına karşı çıkanlarla aynı kaygıları kendisinin de taşıdığını ancak sorunun yasaklarla çözülemeyeceğini söylüyor. "Ben türbanlı ya da türbansız, inancı ne olursa olsun, herhangi birinin üniversiteden men edilmesini etik bulmuyorum" diyen Nesin, etik duruşun herşeyden önemli olduğunu söylüyor. Etik dışı kararların kısa sürede fayda sağlayabileceğini ancak uzun dönemde başarılı olamayacağına dikkat çeken Nesin, uzun dönemde mutlaka zarar getireceğini ifade ediyor.


AYRIMCILIĞIN AZI ÇOĞU OLMAZ

"Ayrımcılığın aslı, yalancısı, azı çoğu olmaz. Ayrımcılık her zaman ayrımcılıktır." ifadelerinde bulunan Nesin, "Türbanın özgür bırakılmasının başı açık kızlarımıza bir baskı yapması mümkün. Bundan ben de kaygılanıyorum ama bunun yolu türbanı yasaklamak değil." diyor. Bunu önlemenin başka yollarının olduğunu belirten Nesin şunları söyledi: "Demokratik alanda mücadele edilmesi gerekiyor. Ben de laiğim elbekteki ve laiklikten yanayım ve laiklik dışı güçlerle mücadeleye varım. Ama bu mücadelenin demokrasi, etik kurallar ve yasalar çerçevesinde yapılmasından yanayım. Arkadaşların kaygılarına ben de katılıyorum ama o kaygıları yok etmenin yolu bu değildir. Bunun mücadelesi başka türlü yapılmalı, bu şekilde yasaklayarak yapılmaz. Etik dışı kurallarla uzun vadede olumlu sonuç verecek bir mücadele yapılamaz."


8sutun.com

YORUMLAR 6
  • Tahsin Yılmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    baban olsa!. baban seni eve almaz,bide seni taksim meydanında kovalardı herhalde:))) Neyse yinede iyi bir yaklaşım. İnşallah reklamını yapmıyordur.!!!
    Cevapla
  • ibrahim COŞAR 16 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler. baban hayatta olsaydı acaba nasıl bir tepki verirdi merak ediyorum ama şunu söylemeden geçemeyeceğim.söyleyene değil söylettirene bak derler ya.işte öyle.bunu o gözle yorumluyor ve teşekkür ediyorum.asıl hakikat odurki düşmanları dahi tasdik ede.işte bu o misalden biri sanırım.
    Cevapla
  • müjde karakus 16 yıl önce Şikayet Et
    . Aman iş zıvanadan çıkmış.Şuna bak bir de Osmanlının evlatlarıyız.Peh.Resmen müslüman bir ülekyi ikiye böldüler.Dinsiz kesim ve inanan kesim.Aklınızı başınıza alın.Sonu kötüye gitmesin sonra.Sağ sol davası bitti şimdi de bu dava başladı.Ya la ilahe illallah diyen de karşı demiyen de.Yapacak yorum kalmadı bile artık.
    Cevapla
  • abullah koç 16 yıl önce Şikayet Et
    gerçek demokrat. önamli olan insanın fikri değil savunduğu fikrin her yönünn bilip arkasında durmaktır. türbanı yasaklayanların bir idealleri yok.sosyalst veya liberalist vay cumhurşyetçi değiler onlar sadece dine ve dindara tavır alan insanlar.
    Cevapla
  • K.Yılmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    Sadece öğretim üyeleri değil. EDİTÖR’ÜN NOTU: Lütfen bakınız Haber7 yorumları için genel bir ikaz http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=177965 selamlar…
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci el araç satışında yeni dolandırıcılık: İkiz araçla ekspertiz
Başkan Erdoğan duyurdu: Milli yas ilan edildi