Kemalist güçler Kürtlerle birleşin!

Demokratik Toplum Partisi Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, ‘Kemalist, sol, muhalif ve aydın çevreler’ olarak nitelediği kesimleri, bakın neye çağırdı.

Kemalist güçler Kürtlerle birleşin!
Kemalist güçler Kürtlerle birleşin!
GİRİŞ 05.02.2008 01:21 GÜNCELLEME 05.02.2008 01:21
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış
DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, ‘Kemalist, sol, muhalif ve aydın çevreler’ olarak nitelediği kesimleri, ‘kendileriyle hesaplaşacağı aşikar ‘gerici güçlere’ karşı Kürtlerin desteğini aramaya’ çağırdı. Tuğluk, Radikal gazetesinin pazar ekinde yayımlanan yazısında şunları kaydetti:

‘... Toplumsal yaşamımızı, geleceğimizi ve yönetme-yönetilme biçimimizi ilgilendiren ortak sorunlardan hareketle sol çevreler, laik, aydın ve (güncelleştirilmiş sol-demokrat karakteriyle) Kemalist güçlerle demokratik Kürt siyasetine karşılıklı tanıma ve tanışma çağrısı yapmak gerekmiyor mu?

Kemalistler, sol, muhalif ve aydın çevreler Kürtlerle uzlaşmanın kaçınılmazlığına inanıyorsa, ılımlı İslam denilen ve aslında ne olduğu, nasıl tanımlanacağı çok da belli olmayan ve tamamen ‘imparatorluk’ güçlerinin imalatı bu projeye karşı modern aklın ve demokratik kültürün birbirini kabul eden zemininde buluşabilmelidir...’
YORUMLAR 109
  • kemalistgenclik 16 yıl önce Şikayet Et
    kemalizm özümüz. Sayın Tuğluk bir birlesmeden bahsetmis. Yalnız adresi dogru vermemis. Bu ulkenin kurulus felsefesinin özu kemalizmdir. dolayısıyla tam bağımsız Türkiye den taraf olanlar kemalistlerdir. Oysa Sayın Tuğluk ve saz arkadasları ayrılıkcıdır. Dolayısıyla onların yeri bölücü ve irticacı terörun yanıdır.
    Cevapla
  • ADNAN KARA 16 yıl önce Şikayet Et
    onlar. kürt kardeşlerimle değil de pkk kalıntısı dtp ile rahatça birlik olabilirler. buna şaşmam. ne de olsa iki grup da ülkede terör estiriyor. birisi silahlı birisi baskıcı terör. al birini vur ötekine...
    Cevapla
  • yavuz onay 16 yıl önce Şikayet Et
    Kürdüm ama senin gibilerden değilim. bende kürdüm hemde 100 de 100 saf kürt.ama senin gibi, kanı bozuk kürtlerden değilim aysel hatun.Ne kemalistler nede gerçek yobazlar asla islama karşı bi kuvvet olamazlar.islam her tarafa hakim olacaktır birgün.ateşin elde tutulmasının dinin elde tutulmasından daha kolay olduğu günler gelecek.ama islam tekrar yine en güzel günlerine kavuşacak ve yegane güç olacaktır.
    Cevapla
  • Hidayet Kerem Bağcı 16 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyorum. Bakıyorum da niyetler aynı. Rektörler komitesi gitsin DTP ile birleşsin. Amaçları aynı değil mi nasıl olsa?
    Cevapla
  • Hain Evlat 16 yıl önce Şikayet Et
    YORUMCULAR. atasını bilmeyenler.........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi