O gerçek bir 'Hıyar Ağa'sı

Birisine 'Hıyar Ağası' diye hitap etseniz çok bozulur. Ama bir kişi var ki gerçekten Hıyar Ağası. 'Kızmıyor musun?' sorusuna ise bu cevabı veriyor:

O gerçek bir 'Hıyar Ağa'sı
O gerçek bir 'Hıyar Ağa'sı
GİRİŞ 06.05.2008 20:48 GÜNCELLEME 06.05.2008 20:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tokat'ın Niksar ilçesinde seralarında yarı organik salatalıkları mevsiminde herkesten önce yetiştiren Nurettin Erdoğan, Niksar ilçesinde 'Hıyar Ağası' olarak tanınıyor. Erdoğan, bu sene de yine Niksar'da salatalık üretimini en erken çıkaran seracı olarak unvanını korudu.

Niksar ilçesindeki seralarda mevsimin ilk turfanda salatalığını üreten ve kendisinden önce salatalık üreten olmadığı için Niksar ve çevresinde 'Hıyar Ağası' olarak tanınan Nurettin Erdoğan (52), ağalığı bu sene de kimseye kaptırmadı. Erdoğan, yarı organik olarak ürettiği salatalıklardan Niksar Sarıyazı köyünün mera açılışı programına da getirirken programa katılanlara bol bol ikramda bulundu.

1993 yılından itibaren Niksar'da seracılık yaptığını belirten Nurettin Erdoğan, kendisine neden 'Hıyar Ağası' denmesinin nedenini şöyle açıkladı: 'Niksar'da en erken hıyarı ben çıkartıyorum. Bunu bu zamana kadar benden erken çıkaran olmadı. Ondan dolayı da 2000 yılında seralarda tarla günü düzenlemiştik. O zamanki Tokat Valisi Sayın Mehmet Gündoğdu, beni 'Hıyar Ağası' yaptı. Ağalığımız o günden beri devam ediyor. Ağalığı seçimle değil bileğimin hakkı ile aldım. Benden önce hıyarı kim çıkarırsa ben ağalığı ona vereceğim; fakat 15 senedir de onu yapan çıkmadı. 15 senedir en erken hıyarı ben çıkarıyorum. Sekiz yıldır da 'Hıyar Ağası'yım; vermek istiyorum; ancak benden önce hıyarı yetiştiremiyorlar.' dedi.

'Hıyar Ağası denilince zorunuza gitmiyor mu?' şeklindeki bir soruya da Erdoğan, 'Neden zoruma gitsin ki? Ben bundan ekmek yiyorum. Kazancım hıyardan. 'Salatalık Ağası' değil de 'Hıyar Ağası' denmesine de alınmıyorum. Zaten 'Salatalık Ağası' uymuyor. Onun ziraattaki ismi hıyardır.' şeklinde cevap verdi.

YORUMLAR 1
  • Deli Dumrul 15 yıl önce Şikayet Et
    Her şey mevsiminde güzeldir. Arkadaşlar her sebze ve meyve ancak mevsiminde güzeldir, ve insan vucuduna ancak mevsiminde yenildiğinde faydalıdır. Aksi takdirde ancak posa olur. Bunu ben değil bilim söylüyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!