Cannes'ta En İyi Yönetmen Ceylan

Nuri Bilge Ceylan 'Üç Maymun' filmiyle 61. Cannes Film Festivali'nde en iyi yönetmen ödülünü aldı. Ceylan, "Kazandığım ödülü güzel ülkem Türkiye ithaf ediyorum"dedi.

Cannes'ta En İyi Yönetmen Ceylan
Cannes'ta En İyi Yönetmen Ceylan
GİRİŞ 26.05.2008 00:01 GÜNCELLEME 26.05.2008 00:01
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Nuri Bilge Ceylan, "Üç Maymun" isimli filmiyle Cannes Film Festivali'nde en iyi yönetmen ödülünü aldı.

Ceylan, ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Kazandığım ödülü güzel ülkem Türkiye ithaf ediyorum"dedi.

Ödül haberinin kendisini şaşırttığını belirten Ceylan, "ödülü almaktan büyük onur duyduğunu"söyledi.

Ceylan, filmin festivalin yarışma bölümüne alınmasına ve en iyi yönetmen ödülünü kendisine veren jüriye teşekkür etti.

Ceylan'ın en iyi yönetmen ödülünü aldığını, jüri başkanı Sean Penn, duyurdu.

61. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü, Fransız yönetmen Laurent Cantet'in "Entre les murs' isimli filmi kazandı. Film, eğitim konusuna Fransız toplumunu bakışını yansıtıyor.

Ödülü, yönetmen Laurent Cantet'e, Robert de Niro verdi.

Festivalde, en iyi senaryo ödülünü Jean Pierre Luc Dardenne'nin 'Le Silence de Lorna' isimli filmi kazandı. Ödülü, geçen yıl bu ödülü kazanan Fatin Akın takdim etti.

Yarışmada jüri, en iyi erkek oyuncu ödülünü, yönetmen Steven Soderbergh'in "'Che" filmindeki rolüyle Benicito del Toro'ya verdi. Ödülü, ünlü Fransız oyuncu Valerie Lemercier takdim etti.

En iyi kadın oyuncu ödülünü, Walter Salles'in yönettiği, "Linha de Passe" isimli filmdeki rolüyle Sandra Corbeloni kazanırken, ödülü Fransız oyuncu Jean Reno verdi.

Jüri ödülünü, Paolo Sorrentino'nun, "Il Divo" filmi aldı. 22 filmin Altın Palmiye için yarıştığı 61. Cannes Film Festivali'nde Catherine Deneuve ile Clint Esatwood'a özel ödül verildi.


aa

YORUMLAR 9
  • Sinan Bol 15 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel bir başarı. En iyi yönetmenin Türkiye\'den çıkması çok güzel. Keşke en iyi filmde seçilseydi :)
    Cevapla
  • Fatih Gök 15 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler ve Birkaç Cümle. Nuri bilge Ceylanı başarısından dolayı kultlarım. Uzak ve iklimler filmlerini izledim hemen hemen tarz olarak aynı filimlerdi.Üç maymunu izlemedim izlemeyi de düşünmüyorum çünkü nuri bilge\'nin bence yönetmenliğinden ziyade fotografçılığı filmlerinde ön planda.Filmlerini izlerken sanki arka arkaya slayt şeklinde eklenmiş fotografları izliyormuşum gibi geliyor.Hiç ses olay efekt yok durgunluk dalga sesleri ve mükemmel kareler. Manzara seyretmek için ideal.ancak ödül alacak filmler değil.Avrupalıların anlayışı
    Cevapla
  • Reşit Ceyhan 15 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Onur. Nuri Bilge Ceylan\'ı bize bu gururu yaşattığı için kutluyorum.Ödülü alırken yaptığı konuşmada ödülü tutkuyla sevdiği güzel ve yalnız ülkesine adaması gözlerimin dolmasına sebep oldu.Avrupa\'da özellikle de Fransa\'da söylediği bu cümle bazı Avrupa ülkelerine çok güzel bir cevap olmuştur.Filmin siyasi olması nedeniyle ödül aldığı gibi saçma düşünceler de sığ düşüncelerden öteye gidememektedir.Seni ayakta alkışlıyorum Nuri Bilge Ceylan.
    Cevapla
  • mustafa erkoç 15 yıl önce Şikayet Et
    muammer kaya. Muammer Kaya\'nın dediklerini altına imzamı atarım.Hatta politik olduğunu düşünenler için şöyle bi ironi de var.En iyi film ödülünü alamama sebebi filminde politik bi yaklaşım içinde bulunmamasındandır. Tebrikler diyorum.
    Cevapla
  • Muammer Kaya 15 yıl önce Şikayet Et
    Kutlu olsun !. Ceylan\'ın, ne 2002\'de aldığı \"Büyük Jüri\" ödülü; ne de şimdi aldığı \"En İyi Yönetmen\" ödülünde, zerre kadar politika yoktur. Çünkü, hiçbir filminde zerre kadar poltika yoktur da o yüzden.Her filmi tamamen sanatsal filmlerdir, Ceylan\'ın. Filmlerini izlemeden, \"politik\" ödül diye sallamanın âlemi yok. Helal olsun ! Sonuna kadar hak ediyor ödülleri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!