2 göktaşı bugün dünyayı sıyırıp geçecek

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, NASA'dan, yapılan açıklamada, yeni keşfedilen iki göktaşının dünyayı sıyırıp geçeceği bildirildi. Göktaşları teleskoplarla da izlenilebilecek.

2 göktaşı bugün dünyayı sıyırıp geçecek
2 göktaşı bugün dünyayı sıyırıp geçecek
GİRİŞ 08.09.2010 03:00 GÜNCELLEME 08.09.2010 03:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Göktaşlarının, NASA tarafından finanse edilen Catalina Gök Araştırmaları tarafından keşfedildiği belirtildi. Massachusetts'deki göktaşları ve kuyruklu yıldızları izleyen Küçük Gezegenler Merkezi de göktaşlarının dünyaya çarpmayacağını açıkladı.

"2010 RX30" adı verilen göktaşının 10-20 metre uzunluğunda olduğu, dünyanın 248 bin kilometre yakınından TSİ 13.00 sularında geçeceği kaydedildi.

NASA, "2010 RF12" adı verilen ikinci göktaşının da 6-14 metre büyüklüğünde olduğunu belirtti ve dünyanın 79 bin kilometre yakınından, ilkinden 11 saat sonra geçeceğini duyurdu.

Göktaşlarının teleskopla izlenebileceği bildirildi.

YORUMLAR 7
  • Ömer Köse 13 yıl önce Şikayet Et
    @eyildiz. Sanki kıyamete daha çok varmış gibi konuşuyorsun.Belki de o taş yörünge değiştirip dünyaya çarpıcak belkide kıyamet yarın kopacak.Bu kadar emin konuşmayın lütfen
    Cevapla
  • Yusuf Süleyman 13 yıl önce Şikayet Et
    MEHDI´NIN CIKISIYLA BERABER DÜNYANIN ETRAFINDA HIZLA ARTAN GÖKTASLARI. DIKKATLE IZLENMELI.Hicri 1545 yilinda yani 114 yil sonra kopacak KIYAMETIN de etkili isimleri GÖKTASLARI olacaktir!
    Cevapla
  • NEZİR YALÇIN 13 yıl önce Şikayet Et
    en azından kötü niyeti yoktur. türkiyeye kiliçteroğlundan fazla zarar vermez
    Cevapla
  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    EVET KIYAMETE KADAR GÖKTAŞI ÇARPMAYACAK. Ama kimbilir kıyamet yarındır öyle değil mi? Allah bilir.
    Cevapla
  • ali özdemir 13 yıl önce Şikayet Et
    GÖKTAŞI BİLE YÖRÜNGESİ VAR VE İZİN VERİLEN DAİREYİ TAKİP EDİYOR. Göktaşı deyip geçmeyin belki o size göre bir taş ama ona verilen bir görev var ve o görevini yapıyor. Bi çoğunuz taş işte bu kadar yazmaya ne gerek duydun diyebilirsiniz ama ya bu dünyada herhangi bir yörüngeye oturmamış nereye gittiği belli olmayanlara ne demeli işte asıl onların akıbeti o iki meteordan daha vahim nereye gittikleri belli olmadığından, kendilerine göre bir hayır kampanyası yürütenlere ne demeli onlar inşallah bu hayırsız oyunlarından vazgeçip bir yörüngeye otururlar diyorum. Allahın izniyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi