CHP'den 'pes dedirten' başvuru

Köşk seçimlerinin ardından çalkantılı günler yaşayan CHP yine Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

CHP'den 'pes dedirten' başvuru
CHP'den 'pes dedirten' başvuru
GİRİŞ 21.08.2014 08:50 GÜNCELLEME 21.08.2014 11:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Ağustos'ta yapılan seçimlerin ardından cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından yaşanan tartışmalar devam ediyor. 

Hem CHP hem de MHP YSK'nın resmi sonuçları açıklamasında sonra Erdoğan'ın 15 Ağustos'ta başbakanlık ve milletvekilliğinin düştüğü iddia etti. Hatta CHP'li Atilla Kart "Erdoğan'ın Başbakan olarak görev süresinin, Yüksek Seçim Kurulu'nun sonuçları açıkladığı 15 Ağustos'ta sona ereceği" yönünde Yargıtay'a başvuruda bulundu. Yargıtay da CHP'li Kart'ın bu başvurusunu reddetti. 

Yargıtay'ın kararını görmezden gelen CHP bu kez de Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor. CHP, AK Parti olağanüstü kongresinin iptali gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak. Başvurunun CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi tarafından yapılması bekleniyor. 

YORUMLAR 4
  • Ahmet Asilsoy 9 yıl önce Şikayet Et
    ASIL AMACINIZI ANLATIN.. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Millet Vekilliği düşünce ne olacak asıl niyetinizi anlatın? Bi akıl sizde var kalanı gerizekalı mı zannediyorsunuz siz. Aklınızı başınıza alın artık Millet bu oyunları yutmuyor. Arkadaşlar bunlar Millet Vekiliği düşünce suç duyurusunda bulunacaklar akılları sıra Başbakanımıza tutuklama kararı çıkartacaklar paralel yapıyla birlikte, zannetmeyin paralel yapı temizlendi daha çok zaman alır bunların temizlenmesi, Başbakanımız, Milletimiz bu oyunlara gelir mi ey akıl fukaraları.
    Cevapla
  • yusuf DİNÇER 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP İşte. Siz bu kafayla anca mahkemelere başvurur durursunuz. Size ne AKP kongresine kimin başkanlık edeceğinden? Dönün bir kendinize bakın. Şu anayasa mahkemesine başvurduğunuz kadar millete hizmet için uğraşsaydınız belki bir işe yarardınız ama sizin tek gayeniz ideolojinizi bu millete dayatıp, sırça köşklerinizde rakınızı yudumlamak.
    Cevapla
  • Hasan KARA 9 yıl önce Şikayet Et
    Sezeri Unutular mı. Bu CHP Sezerin 3,5-4 ay fazladan Cumhurbaşkanlığı yaptığını ne çabuk unuttu. O zaman akıllarına gelmedi mi Sezer'in süresini geçirdiği. Ne yani Erdoğan istifa edecek bir haftalığına hükumet kurulup tekrar hükumet mi yıkılacak, bunlarda hiç izan yok mu.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Yargı ne çekiyorsa CHP,den çekiyor,. Anayasa Mahkemesi ne yapsın , CHP,nin bitmek tükenmek bilmeyen başvuru ve şikayetlerinden çekiyor, EN SON BAŞVURU İSE demokrasi sandık demek değildir,mantığı,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez