"Hasta tutuklular için hazırlığımız var"

Bekir Bozdağ: Tutuklu ve hükümlüler arasında kendi başına hayatını idame ettiremeyecek derecede hasta olanlarla ilgili hazırlığımız var.

"Hasta tutuklular için hazırlığımız var"
"Hasta tutuklular için hazırlığımız var"
GİRİŞ 20.11.2014 19:34 GÜNCELLEME 20.11.2014 19:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında hasta mahkumlarla ilgili yasal düzenleme hazırlığı içinde oldukları yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Bozdağ, şunları söyledi:

"Cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler arasında kendi başına hayatını idame ettiremeyecek derecede hasta olanlar toplum güvenliği bakımından somut bir tehlike oluşturmuyorlarsa cezalarının infazı ertelenmekte, tutukluysalar tahliye olmaktalar. Bunlarla ilgili bazı uygulamada sıkıntılar var. Daha önce biz bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için somut tehlike kriterini getirdik. Ancak sıkıntılar devam ediyor. Bunun çözümüne ilişkin de bakanlık olarak bizim hazırlığımız var. Hazırlığımız bittiği zaman kamuoyuyla paylaşacağız."

Konuyu insani bir mesele olarak gördüklerini vurgulayan Bozdağ, cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin kendilerine, ailelerinin emaneti olduğunun söyledi. 

Onların sağlıklarıyla ilgili her türlü tedbiri almanın kendilerinin vazifesi olduğunu belirten Bozdağ, "Bu çerçevede yaptığımız hazırlık bitince kamuoyuyla paylaşacağız. Bugün grup başkanvekillerinin bu konuyla ilgili de yaşanan sorunları dile getiren değerlendirmeleri oldu. Zaten bizim bu konuda bir çalışmamız vardı, ben de kendileriyle onu paylaştım" diye konuştu. 

Bozdağ, bu kapsama giren hasta tutuklu ve hükümlü sayısını şu aşamada net olarak verebilmenin mümkün olmadığını ifade ederek, bunun sağlık raporlarının ortaya konması sonucunda belirleneceğini aktardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • halime bora 9 yıl önce Şikayet Et
    benim oglumda askerde vurulmustu adısoyadı kemal kalburdelen oglumun saglık roporu var ama içerde nedensee
    Cevapla
  • ceyhan 9 yıl önce Şikayet Et
    yine denetimli serbestlik herhalde.. cezaevinde kimse kalmadı be..
    Cevapla
  • zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    cezaevinde şeker hastası bir tanıdığım vardı,tahliye olduğunda çok kötü durumdaydı,cezaevinde ilaç sıkıntısı çektiğini,bazı mahkümların kafa yapar diye ilaçlarını çaldığını,perhiz yapamadığını söyledi,şeker hastası olarak girdiği cezaevinden birçok hastalıkla çıktı,4 sene sonrada vefat etti. bunun için billhasa şeker hastalarının durumu göz önünde bulundurulup ,az cezası olanların cezasını denetimli ev hapsinde çekmesi sağlanmalı. cezaevi şeker hastaları için çok sağlıksız çünki.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor