28 Şubat darbesinin 'gizli' tutanakları çıktı

28 Şubat soruşturması kapsamında son dalgaya dayanak teşkil eden dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir'in başkanlığında yapılan 'irtica' konulu gizli toplantının tutanakları ortaya çıktı.

28 Şubat darbesinin 'gizli' tutanakları çıktı
28 Şubat darbesinin 'gizli' tutanakları çıktı
GİRİŞ 26.03.2013 12:12 GÜNCELLEME 26.03.2013 12:12

Milli Güvenlik Kurulu toplantısından bir kaç ay sonra, 7 Nisan 1997 tarihinde yapılan toplantıya ilişkin tutanaklarda, istifa etmeyen Refahyol hükümetinin yıkılmasının şart olduğu belirtiliyor. Toplantıda, 28 Şubat kararlarının uygulanması için yazılı muhtıra verilmesi öneriliyor.

Star Gazetesinden Mustafa Türk'ün haberine göre toplantıda Çevik Bir, "Öncelikle hükümetin devamını önleyecek, demokratik müesseseleri devreye sokacak çalışmalar yapılmalıdır" ifadelerini kullanırken soruşturma kapsamında tutuklanan Hava Kuvvetleri İstihbarat Başkanı Tümgeneral Yücel Özsır ise, "28 Şubat kararlarının uygulanması için yazılı muhtıra verelim" önerisinde bulunuyor.

Kara Kuvvetleri Harekat Başkanı Tümgeneral Şükrü Sarıışık ise "İrticaya bulaşmış subay astsubaylar için daha etkin tedbirler alınmalı. Emekli subayların irtica yanlısı medyada demeç vermesi önlenmelidir. Bu konu bir yazı ile emekli subaylara duyurulmalıdır" ifadesini kullanıyor.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!