Ahmet Türk: Güven ortamı için çaba şart

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, güven ortamının yaratılması için herkesin çaba göstermesi gerektiğini bildirdi.

Ahmet Türk: Güven ortamı için çaba şart
Ahmet Türk: Güven ortamı için çaba şart
GİRİŞ 30.03.2013 18:18 GÜNCELLEME 30.03.2013 18:18

Türk, beraberinde Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Milletvekili Türk, bir soru üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çözüm sürecine ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.

Kürtler açısından ortaya konulan yolda silahların susması, demokratik zeminde diyalog yoluyla sorunların çözümü için bir alan açılması ve fırsat yaratılması gerektiğini savunan Türk, ''Bir güven ortamının yaratılması için hepimizin çaba göstermesi gerekir. Sayın başbakan nasıl kendine göre Türkiye toplumunun hassasiyetini düşünerek konuşuyorsa, biz de halkımızın hassasiyetlerini düşünerek konuşacağız'' dedi.

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk da barış ve çözüm için geçmiş paradigmayla sorunun çözümünde yol alınamayacağını savunarak, ''Yeni bir bakış açısı ve dil yaratmak zorundayız. Hem bizler hem de iktidar ve devlet yaratmalı ki toplumsal barışı sağlayabilelim'' diye konuştu.

Tuğluk, Öcalan'ın doğrudan Türk halkına hitap edebileceği koşulların da yaratılması gerektiğini savundu. Aysel Tuğluk, ayrıca, Öcalan'ın doğum günü dolayısıyla 3-4 Nisan'da etkinlikler düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu