Erdoğan: Adeta sessiz devrim gerçekleştireceğiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Sergisi'nin açılışında konuştu. Erdoğan, Türkiye'nin nükleer santraller ile adeta sessiz devrim gerçekleştireceğini vurguladı.

GİRİŞ 09.05.2013 10:52 GÜNCELLEME 09.05.2013 12:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dünyada yeraltı kaynakları nedeniyle yüzbinlerce insanın öldüğünü ifade eden Erdoğan, "Bugün dünyada hiç alo dememiş hiç telefon kullanmamış 1 milyar insan bulunuyor. Afrika'nın nice yerlerinde hiç telefon görmemiş gençler var. Enerji günümüzde vazgeçilmez bir ihtiyaç ve sistemi ayakta tutan bir güçtür. Enerji bazı coğrafyalarda diktanın gerekçesi olabiliyor. Petrolün o acımasız bedellerini yüzbinlerce insanın ölümü ile görüyoruz. Bunun önüne geçmek mümkün değil. O kapitalizmin uygulamalarını yaşıyoruz ve şahitlik yapıyoruz. Fosil kaynakların tükendiği bir dünyanın nasıl bir dünya olacağı tahayyül etmek zordur.  Bu dünya hepimize yeter. Dünyanın tüm enerjileri tüm insanlığa yeter. Enerjiyi sinerjiye tahvil eden bir sisteme geçmek zorundayız" diye konuştu. 

ÜÇÜNCÜYÜ BİZ YAPACAĞIZ

Türkiye'nin kuracağı nükleer santrallere değinen Erdoğan, Sinop ve Mersin'in ardından Türkiye'de kurulacak olan 3. nükleer santral ile Türkiye'nin payını dahada arttıracağız. Belki de kendimiz inşaa edeceğiz. Mühendislerimizi bu konuda eğitmeye başladık. Kendi kalifiye iş gücümüzü geleceğe hazırlama çalışmalarını başlattık. Türkiye 10 yıl öncesine kadar iki kat daha fazla elektrik üretiyor. Biz üçüncüyü yaparız. Bugün enerji ihtiyacımızın yüzde 72'sini yurtdışından karşılıyoruz. Nükleer santrallerimiz devreye girdiğinde şuan ithal ettiğimiz doğalgazın üçte birini ithal etmeyeceğiz" dedi. 

ADETA SESSİZ DEVRİM GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Nükleer santraller ile adeta sessiz devrim gerçekleştirileceğini vurgulayan Erdoğan, "Nükleer enerji kapasitemizi artıracağız. Nükleer santrallerimizi kendimiz inşaa edeceğiz. Devreye girdiğinde ithal ettiğimiz doğalgazın üçte birini ithal etmeyeceğiz. Nükleer enerjiyi doğalgaz ithalinin önüne geçmek için devreye sokuyoruz. Ülkemizin artan enerji ihtiyacı dışarıya ödediğimiz kaynak düşünüldüğünde Nükleer santraller ile biz adeta sessiz devrim gerçekleştiriyoruz. Önlemlerimizi alacağız ve en modern sistemleri uygulayacağız. Uçağa binme düşebilir, araba kullanma kaza yapabilirsin diye uçağa binmeyecek miyiz? Hepsinin böyle bir riski vardır. Bütün mesele tedbirleri aklın, bilimin ve tecrübenin bize kazandırdığını yerine getirmektedir. Bu yeni süreç Türkiye'nin hayrına olacaktır" ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • zahide özkan 10 yıl önce Şikayet Et
    dularımız seninle . ne yapacaksan bu ülkenin hayrını istediğindendir .Allah yardımcın olsun vesselam
    Cevapla
  • Tuvad Nıdya 10 yıl önce Şikayet Et
    nükleer santral ülkemiz için olmazsa,olmaz denebilecek kadar hayati değer taşır.... ülkemizin enerji ihtiyacı çok..Enerjide açık büyük,ilerde bu ihtiyaç daha da artacak...O yüzden hükümetin bu konudaki çalışmasını candan destekliyorum...takdir ediyorum...elbette risk vardır ama günümüzde risk taşımayan teknoloji türü var mı?Nükleer enerjisi olmayan ülkeler üçüncü sınıf ülkeler olarak kalmaya mahkumdur... malum çevreler hep engellediler,o yüzden çok geç bile kaldık...
    Cevapla
  • son nefes 10 yıl önce Şikayet Et
    deprem olsa,kaçacak yerimiz kalmadı.. gökyüzünü görmek zorlaştı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...