Erdoğan: Rahatı görenler farklı duruma büründü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da İlim Yayma Vakfı'nın 40. Yıl programında konuştu. 28 Şubat yıllarını anlatan Erdoğan, "Bazıları nedense rahatı görünce farklı bir duruma büründü" dedi.

GİRİŞ 05.12.2013 21:03 GÜNCELLEME 06.12.2013 08:34
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

İmam Hatip yıllarını anlatan Erdoğan kursa gittiklerini ve devamında İmam Hatip lisesinde okuduklarını anlattı. Erdoğan, "İlim Yayma Cemiyeti'nin Vefa'da şuanda yurdun olduğu yerdeki o ahşap binada İmam Hatip'e hazırlık kurslarına gittiğim günleri hatırlıyorum. Ki orda bizden önceki abilerimiz İmam Hatip okudular. Ama biz orada kursu aldık. Ondan sonra da geldik Fatih Çarşamba'daki İmam Hatip'e başladık. Orada okuduk. Orası İstanbul'un tek İmam Hatip okuluydu. Ama şimdi bu sayılar her ilçeye yayılmış her ilçede oluşmuş vaziyette" diye konuştu. 

BİZİ SON GÜNLERDE ÇOK ÜZEN KONU...

İmam Hatip'in önlerinin kesildiğini hatırlatan Erdoğan, "Ama baktılar ki yaşanan gelişme iyi değil bunun önünü kesmek lazım dediler. Önce damarlarımızdan bir tanesini kestiler ve orta kısmı kapattılar. İşi biliyorladı. Diyorlardı ki biz şurayı kesersek bu ülkede asıl kendileri için son günlerde maalesef çok üzen konu ve dediler ki biz bu işi çözeriz. Ve bu adımı attılar" dedi. 

ONLARIN HESAPLARI VARSA, ALLAH'IN DA VAR

Erdoğan, "Adımı attılar ama tabi onların tuzakları varsa, onların hesapları varsa o tuzakların üstünde o hesapların üstünde Rabbimin de bir hesabı vardı ve bu hesap tecelli etti. Ve olan oldu. Hamd olsun sabırlıydık. Ama birilerinin sabırsız olduğunu şimdi iyi anlıyorum. Ama biz sabırlı olmaya mecburduk. Çünkü biz şunu biliyorduk. İlahi mesaj bir anda gelebilirdi ama bir anda gelmedi. İlahi mesaj 22 yılda geldi. Kuvvet kudret sahibi olan ona bir anda gönderebilirdi. Bir anda göndermedi çünkü insanın ruhen buna hazırlanması gerekiyordu. Bu hazırlık olmadığı sürece bu işin kabulü de zordu. Mekke ve Medine hazırlandıktan sonra insanoğlu fevç fevç buraya akın ediyordu. İşte bizim de buralardan mesajı almamız gerekiyordu" diye konuştu. 

RAHATI GÖRENLER FARKLI DURUMA BÜRÜNDÜ

28 Şubat yıllarını hatırlatan Erdoğan, "Ben İmam Hatip mezunu olarak istediğim üniversiteye gidemedim. Çünkü bize yasaktı. Artık o döneme geldik. Ama bu iş onları rahatsız etti. Bunu da başardılar. Sabır sabır derken bir 28 Şubat oldu. O ara bu ülkeye çok şeyler kaybettirdi. Bunun farkında olanlar var olmayanlar var. Bir nesil katledildi. Bunu yapanlar bu vebalin altından kalkamaz. 28 Şubat bu ülkeye çok şeyler kaybettirdi. Temenni ederim ki bunu da anlarız. Bazıları da nedense rahatı görünce farklı bir duruma büründüler. Biz böyle olsun istemezdik. Ama bu da oldu maalesef. Temenni ederim ki bunu da anlarız. Ama bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

VERDİK KARŞILIĞINI ALIRIZ DEMEDİLER

İmam Hatip yıllarını ve İlim Yayma'nın yardımlarını anlatan Erdoğan, "İmam Hatip sıralarında bizim öyle arkadaşlarımız vardı ki haftalar boyunca onlara harçlık gelmezdi. Ayaklarına giyecek ayakkabı, üstlerine giyecek bir ceket bir kıravatları yoktu. Yatılı okulda, yurdumuzun imkanları neyse onunla yetiniyorlardı. Ama işte o ardaşların imdadına o hayırseverlerimiz yetişiyordu. Çoğunun kim olduğunu ne biz bildik ne o ihtiyaç sahibi arkadaşlarımız bildi. Kendilerini hiç göstermediler. Sağ elleriyle verdiklerini sol elleri hissetmedi. Verirken de hiçbir ayrım yapmadılar. Bu bizden şu sizden diye bir ayrım yapmadılar. Bu doğuludur, bu batılıdır, bu siyahtır, bu beyazdır, bu Türktür, bu Kürttür demediler. Verdik karşılığını alırız demediler. Sizi biz okuttuk. Siz artık bizim neferimizsiniz demediler. İnsana borsada işlem gören bir meta, üzerini yatırım yapılabilir bir finans aracı olarak asla bakmadılar. Buradan ne kazanırız hesabına girişmediler. İnanın o hayırserleri bir Allah biliyor. Bir de sadece kendileri" diye konuştu. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 29
  • mevhibe inal 10 yıl önce Şikayet Et
    Asil azmaz... Onlar merhametli idi. Kayıtsız şartsız ülke, millet hayrına çalışırlardı. Mazluma karşı müşfik, zalime karşı heybetli idiler. .Onlar Atalarımız.. Hepsinin Ruhu Şad Olsun. Bugün güçlünün yanında, çıkar peşinde, millete tepeden bakan, kendini dev aynasında gören, tehdit-karalama ile iş yürüten zihniyet onların çocukları olamaz. Halktan kopan, şımaran kendi kaybeder. .
    Cevapla
  • Osman Gazibey 10 yıl önce Şikayet Et
    MUHTEREM BAŞBAKANIM KENDİSİ VE BİZİMLE GÜLEN GRUBUNU BİRBİRİNE KARIŞTIRIYOR MAALESEF !!!. GG (Gülen Grubu) ne zaman rahatsız oldu ki ? 12 Eylülde mi ? Rahmetli dershaneleri kapatmak istediğinde 12 Eylül MGK sı kapatmaya karşı çıkmadımı ? Ne zaman rahatsız oldu ? Siz hapise girdiğiniz zamanmı ? İHL ler ve Kuran Kursları kapatıldığı zamanmı ? Başörtülüler yerlerde sürüklendiği zamanmı ? Yapmayın Muhterem Başbakanım !!! O zaman onlar Karargahta Kırmızı Halılar üstünde karşılanıyordu !!! Ne zaman rahatsız oldular ? Ecevit zamanındamı ? Ecevite Şefaatçi olacağım diyor !!! Ne zaman rahatsız oldular ? Sizinde mensubu olduğunuz Refah Partisi İktidar olduğunda rahatsız oldular !!! Hz.Cebrail (A.S) gelip parti kursa ona da oy vermem dedi Gülen !!! Ne zaman rahatsız oldular ? Biz İsrail ile ilişkileri koparıp, ABD ye rağmen Dış Politikamızı belirlemeye başlayıp, kendi silahlarımızı kendimiz yapmaya başladığımız zaman !!! Lütfen kendimizi kandırmayalım Muhterem Başbakanım !!!
    Cevapla
  • Nasuh BİLEN 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Sevgili Başbakanımız minderde oturarak memleketi bu safhaya getirmedi. Siyasette halkın derdiyle dertlendiği için gayet açık ve samimi konuşmasından herkes huzur buluyor.Demek ki halk da buna layık olmuş.Rüyada görülse inanılamıyacak kadar herkes birbirine bağlı bu yeter.
    Cevapla
  • dudu durdu 10 yıl önce Şikayet Et
    başbakanım dualarımız sizinle . Bel'am kendisine verilen hikmete rağmen Allah'ın peygamberine ve onun zulümden kurtarmaya çalıştığı halkına beddua etmeye kalktı da Allah onun çabalarını boşa çıkardı, kendini kendi kavmine beddua eder buldu. Sizi birinin bedduasına muhatap olmakla tehdit edenler Bel'am'ın hikayesini okusun. Siz milletini zulmden kurtarmaya çalışan bir Allah dostusunuz. Buna nankörlük edenleri Allah'a havale ediyoruz. Allah sizi hayırlı güzel işlerinizde muvaffak eylesin.
    Cevapla
  • mardini 10 yıl önce Şikayet Et
    rahatlık batar !. aaa siz nasıl rahat olursunuz ensenizde bir devlet varken...sonra rahatlık batar falan biz devletiz devlet ! imzayı atarız ,imzanın ardından iş çevirirler ama yedirtmeyiz kimseyi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı