Bakan İşler: Tıpkı Gezi'nin kopyası gibi

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Gezi olaylarında yaralanan Berkin Elvan'ın dün hayatını kaybetmesinin ardından yaşanan olaylara ilişkin, "Bu olayların benzerlerini de daha önce gördük" dedi, Gezi ile benzer yönlerini anlattı.

Bakan İşler: Tıpkı Gezi'nin kopyası gibi
Bakan İşler: Tıpkı Gezi'nin kopyası gibi
GİRİŞ 12.03.2014 19:33 GÜNCELLEME 12.03.2014 19:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Emrullah İşler, Ankara Yenimahalle'de partisinin seçim bürosunun açılışına katıldı. Açılışın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan İşler, Gezi olaylarında yaralanan Berkin Elvan'ın dün hayatını kaybetmesinin ardından tüm Türkiye'de yaşanan olaylara ilişkin, "Berkin kardeşimizin ölümünden dolayı büyük üzüntü duyduk. Önce kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine sabırlar ve başsağlığı diliyorum. Gerçekten acı bir olay, Allah kimseye böyle acı bir olayı göstermesin. Ancak, bu olay bahane edilerek dün ve bugün olayların terörize edilmeye çalışılması kabul edilecek bir durum değildir. Özellikle başka şehirlerimizde birden bire düğmeye basılmış gibi bütün şehirlerde protestoların yapılması, polisimize taş ve sopa atılması ve bu tür hareket ve saldırılarla sokakların terörize edilmesi doğrusu çok anlamlı." ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ'NİN OYLARINI DÜŞÜREBİLİR MİYİZ ÇABASI"

30 Mart'ta AK Parti olarak büyük bir başarı yakalayacaklarını savunan İşler, şöyle devam etti: "Sayın Başbakanımız zaten ben birinci çıkmazsam siyaseti bırakırım diyor. Ancak ana muhalefet partisinin Genel Başkan Yardımcısı kendi oy oranlarının yüzde 40 olduğunu, bizim 10 puan önümüzde olduğunu söylemesine rağmen genel başkanları bildiğiniz gibi böyle bir söz veremiyor. Dolayısıyla seçimin galibi şimdiden belli. CHP bu seçimde bir kez daha yenilecek ve 30 Mart'tan sonra da CHP'de elbette ki birtakım değişikler olacak. Seçimi kaybedeceğini anlayanlar şimdi, artık sokak hareketlerinde ve sokakları terörize ederek acaba AK Parti'ye zarar verebilir miyiz, hükümeti zayıflatabilir miyiz, AK Parti'nin oylarını düşürebilir miyiz' çabası ve gayreti içerisine girdiler."

"İNSANLARIMIZ ZARAR GÖRÜYOR, BUNLARA FIRSAT VERMEMELİYİZ"

İşler, bu olayların benzerlerini de daha önce gördüklerini de belirtti. Yaşananların, gezi olaylarını andırdığını ifade eden İşler, "Gezi olaylarının kopyası ve taklidi olarak görüyorum ve dolayısıyla bu olaylara destek veren ve teşvik edenleri de kınıyorum. Özellikle CHP, bildiğiniz gibi dünkü olaylarda Şişli Belediyesi'nin çöp arabası fiilen destek verdi. Aynı zamanda CHP, CHP'nin bayrağıyla donatılan araçlarla oraya göstericileri taşıyarak bir şeklinde destek verdiler. Zaten CHP'den de farklı bir şey beklemek doğrusu mümkün değil. Şimdiye kadar da bu tür olayları çok yaptılar. Özellikle ODTÜ yol çalışmasında da bu tür olaylar yapıldı. CHP'nin ön planda olduğunu hep gördük, şurada seçime 18 gün kaldı. Huzur ve barış içerisinde bu seçimi yapmamız lazım. Bundan dolayı ben buradan bütün partilere çağrıda bulunuyor. Lütfen, provokasyon yapmasınlar. Bu ülke hepimizin, bu ülkede bu tür olaylarla ister istemez çatışmalar oluyor ve gençlerimiz zarar görüyor. İnsanlarımız zarar görüyor. Bunlara fırsat vermememiz lazım." diye konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • naim sorguc 10 yıl önce Şikayet Et
    oraya doğru gidiyor. Henüz erken olmakla birlikte saatler ilerledikçe oraya doğru gidiyor. Hükümet değiştirmenin yeri meydanlar değil. Sandık geliyor millet gerekiyorsa yapar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı