AK Parti'nin tüm ilçeleri ile beraber aldığı 6 şehir

AK Parti 2014 yerel seçimlerinde Ordu, Sakarya, Kocaeli büyükşehirleri ile Tokat, Gümüşhane ve Düzce illerinde merkezi ve tüm ilçeleri kazanarak kırılması güç bir rekora imza attı.

AK Parti'nin tüm ilçeleri ile beraber aldığı 6 şehir
AK Parti'nin tüm ilçeleri ile beraber aldığı 6 şehir
GİRİŞ 31.03.2014 01:28 GÜNCELLEME 31.03.2014 15:19
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

ORDU

Ordu'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti adayı 44 yaşındaki Enver Yılmaz kazandı.Geçtiğimiz yıl büyükşehir olan ve bu yıl ilk kez büyükşehir belediye başkanını seçen Ordu tercihini Ak Partili Enver Yılmaz'dan yana yaptı. 2 dönemdir CHP'li Seyit Torun'un belediye başkanlığını yaptığı Ordu'nun ilk büyükşehir belediye başkanı olan evli ve 2 çocuk babası Enver Yılmaz, parti binasında tebrikleri kabul ettikten sonra, seçim otobüsünün üstüne çıkarak bir konuşma yaptı.

Hukukçu olan Yılmaz, "Bütün Ordu halkına teşekkür ediyorum. Şu anda kesin olmayan ve bize gelen sonuçlara göre Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazandık. Yarından itibaren kolları sıvayıp çalışmalara başlayacağız" dedi.

CHP'li Seyit Torun ise ikinci sırada yer aldı.

SAKARYA

AK Parti Sakarya İl Başkanı Uncuoğlu, Büyükşehir ve 16 ilçede belediye başkanlıklarını adaylarının kazandığını bildirdi. AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, "Gayriresmi sonuçlara göre kent genelinde yüzde 57 oranında Büyükşehir Belediyemizde birinci parti olduğumuzu gösteriyor" dedi.

Uncuoğlu, partisinin il başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarını anbean takip ettiklerini söyledi.

Kentteki sandıkların büyük bölümünden sonuçları aldıklarını belirten Uncuoğlu, şöyle konuştu:

"Yazılı olarak aldığımız bütün sonuçlar hamdolsun Sakaryamızda sandıkların üçte bir oranında açıldığı resmi sonuçlara yansıyan kısım. Gayriresmi sonuçlara göre kent genelinde yüzde 57 oranında Büyükşehir Belediyemizde birinci parti olduğumuzu gösteriyor. Küçük ilçelerimizin sandık sonuçlarını tamamen aldık. Diğer ilçelerimizin tamamında da açılacak sandıkları hesaba kattığımız zaman, kapanacak fark yok. O yüzden gönül rahatlığıyla söylüyorum ki Sakarya'nın 16 ilçesinde de AK Parti olarak Allah'ın izniyle kazanmış durumdayız."

Demokrasi bayramı vurgusu

Uncuoğlu, seçim sonuçlarını almaya devam ettiklerini dile getirerek, "Bu seçimler, her türlü gayrete, olumsuz girişime rağmen demokrasi bayramı olarak tarihe yazıldı" dedi.

Uncuoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu seçimler, Türkiye siyasetini manipüle ederek dizayn etmenin mümkün olmadığını gösterdi. Çok önemli, tarihi bir dönem geçirdi Türkiye. İnşallah sonuçları itibarıyla bu sorumluluk bilinciyle önümüzdeki 5 yıl, insanımız için, hangi partiden olursa olsun, hizmete devam edeceğiz. Bize gösterilen bu teveccühü, tüm vatandaşlarımıza hizmet olarak göstereceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun."

KOCAELİ

KOCAELİ Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti Adayı İbrahim Karaosmanoğlu kazandı. Karaosmanoğlu, en yakın rakibi CHP'li adaya büyük fark attı.

Yapılan oy sayımına göre yüzde 49'unu alan Ak Parti adayı İbrahim Karaosmanoğlu, resmi olmayan sonuçlara göre üçüncü dönem belediye başkanı seçildi. Ahlak Bilgisi öğretmenliğinden emekli olan 62 yaşındaki İbrahim karaosmanoğlu, evli 5 çocuk babası.

TOKAT

Tokat'ta resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti merkezle birlikte 11 ilçede seçimi kazandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda seçim zaferini kutlayan AK Parti'liler 'Dombra' parçası ile coştu. Partililer 'Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin', 'Tokat'ın gururu Eyüp Eroğlu' sloganları attı. Davullu zurnalı kutlamalarda hava fişek gösterisi yapıldı. Bazı partililer ise konvoy yaparak seçim zaferini kutladı. Meydanı dolduran partililere konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Adem Çelik, 12-0 yaparak Tokat gibi cevap verdiklerini kaydetti. AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ise konuşmasında Tokat'ın her bir ilçesinde ayrı bir sevinç ve heyecan olduğunu söyledi. AK Parti Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan da konuşmasında bu zaferin milletin zaferi olduğunu belirterek, 'Bu zafer bütün şer güçlere karşı mücadeleden eden liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferdir. Neden bu kadar heyecanlıyım biliyor musunuz? İki şeyden dolayı. Birincisi Tokat'ın bütün ilçelerinde 12-0 yaptık onun için. İkincisi bütün şer odakları dünyanın her tarafında Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'yi alaşağı etmek isteyen bütün şer odakları bir araya geldiler. Ama Allah'ın izni milletin desteği ile Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti dimdik ayakta. CHP, MHP, bazen SP, Pensilvanya, Yahudi lobileri kim varsa yanlarına aldılar. Eğer bir parti kuracaksanız, topunuz bir parti olun öyle gelin' diye konuştu.

AK Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Eyüp Eroğlu ise konuşmasında Tokatlıların destan yazdığı kaydetti. Eroğlu, 4 aydır meydanlarda olduklarını ifade ederek, 'Tokat, vermiş olduğumuz sözlerimizi boşa çıkartmadı. Tokat dedi ki; 'tasalanma yiğidim, Tokat senden yanadır' 30 Mart'ta Tokat milli iradesine, Eyüp Eroğlu'na, Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktı. Bize tertemiz oylarınızla yüksek derecede destek verdiniz. Buradan Eyüp Eroğlu olarak söz veriyorum. Ben de sizin için gece-gündüz çalışacağım' şeklinde konuştu.

Kutlamalar gece yarısına kadar devam etti.

Öte yandan Tokat Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Gökrem, 4 bayan muhtar adayından seçimleri kazanan olmadığını açıkladı.

DÜZCE

Ak Parti resmi olmayan sonuçlara göre Düzce'nin 7 ilçesi ve 2 beldesinin tamamında da seçimleri kazandı.

Ak Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş seçimleri kazandı. Ak Parti seçimleri 3'ncü kez kazandığını açıklayarak, kutlamalarda bulundu. Partililer Atatürk Bulvarı'ndaki parti binasından Anıtpark Meydanı'na yürüdü. Anıtpark Meydanı'nda yaklaşık 5 bin kişi toplanırken, Mehmet Keleş ve parti yöneticileri kalabalığı selamladı. Partililer araçlarıyla uzun konvoylar oluştururken, meydanda havai fişekler atıldı. Partililer birbirlerine sarılarak seçimleri kazanmanın mutluluğunu yaşadılar. 2004 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen, 2009 yerel seçimlerinde ise aday gösterilmezken partisinin adayı kazanan, bu seçimlerde aday gösterilerek seçimleri kazanan Mehmet Keleş, partililere teşekkür etti. Keleş büyük bir başarıya imza attıklarını belirterek, "Gayretle yolumuza devam edeceğiz. Durmak yok yola devam diyoruz. Düzce'ye çok önemli hizmetler yapacağız" dedi.

GÜMÜŞHANE

Resmi olmayan sonuçlara göre, Gümüşhane'de belediye başkanlığını AK Partili aday kazandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Gümüşhane'nin ilçelerinde tümünü AK Parti kazandı.

Kelkit,Köse, Kürtün, Şiran ve Torul ilçelerinde de AK Parti adayları kazanarak büyük bir zafere imza attı.

YORUMLAR 15
  • vuslatı bekleyen 9 yıl önce Şikayet Et
    Başbakan artık. Şu tokata biraz önem versin Şehre gelmediği halde AKP'ye bütün ilçeleri verdi hiç hizmet yokken. Tokat türkiyenin en çok göç veren ili genç nüfusun iş sıkıntısı çektiği illerin en başında geliyor. Destekse destek herkes veriyor ama Tokatta icraata bakacak bir şey çıkarmadı bu zamana kadar parmak sayısıyla anca sayılır. Çevre yolu, hastane, yollar başka bir şeyi yok. Fabrikaların çoğu kapandı gitti. 12 sene önce 7 milletvekili çıkaran il şimdi 5 kimse hesap sormuyor niye düştü bu tokatın nüfusu diye.
    Cevapla
  • Yüzdeelli 9 yıl önce Şikayet Et
    Küpe.... Kocaeli'de 13-0 yaptık elhamdülüllah! Ancaaak, alınan oylar -Karaosmanoğlu hariç- diğer ilçelerdeki başkanları rehavete sürüklemesin bu onların sonları olur. Adam gibi çalışsınlar ve halka hizmet götürsünler. Körfez ilçede kimsenin tanımadığı İsmail Baran rekor bir farkla seçimi kazanırken kimse İsmail Baran'ın şahsına oy vermedi. R.Tayyip Erdoğan'a inandı bu halk. Büyük Türkiye hedefi için, ümmet için Tayyip dedik! İsmail Baran daha önce Saadet'ten aday olduğunda nal toplamıştı. AKP ye geçince chp ve mhp adaylarının toplamından fazla oy aldı. Seçimi İ.Baran değil; T.Erdoğan kazandırdı. Bunu kulaklarına küpe yapsın Kocaeli'deki yeni başkanlar.
    Cevapla
  • yusuf dursun 9 yıl önce Şikayet Et
    SAMSUN U UNUTMUŞLAR. Samsunda sadece 2 bin nüfuslu bir yeri MHP diğer büyükşehir ve tüm ilçeleri akp aldı.
    Cevapla
  • Mustafa kafkas 9 yıl önce Şikayet Et
    Helal Tokatim Benim. Haydi Yigitler, Turkiyenin en cok goc veren sehri Tokatimiza artik hizmet zamani, Tokatimin insani artik uzulmesin evler haneler bosalmasin
    Cevapla
  • yusuf kenan 9 yıl önce Şikayet Et
    Ordu ve Gümüşhane 5 yıl daha rezil bir hayat yaşamak istemiyoruz dedi.... 2009 da Chp ve Mhp almıştı buraları, yediler içtiler ve çekildiler. Ak partili yemez diye bişey yok hataydada Lütfü savaş yedi sonra aday olamayınca Chp ye geçti bu seçimde yine kazandı, yemeye devam. Adam soyismi gibi savaş seviyor. Modern zamanda eşkiyacılık oynamak isteyen chp ve mhp den aday oluyor hep.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak