Mustafa Sarıgül çatı aday formülüne karşı

Mustafa Sarıgül, CHP-MHP işbirliğinin mümkün olamayacağını söyledi ve ortak adayın ortada kalacağını belirtti.

Mustafa Sarıgül çatı aday formülüne karşı
Mustafa Sarıgül çatı aday formülüne karşı
GİRİŞ 02.06.2014 15:35 GÜNCELLEME 02.06.2014 15:36
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında AK Partili Kadir Topbaş'a karşı kaybedeb CHP'nin adayı Mustafa Sarıgül, 'çatı aday' formülünü değerlendirdikten sonra "Cumhurbaşkanlığı için aday olacak mısınız?" sorusuna cevap verdi. 

İşte Sarıgül'ün konuyla ilgili açıklaması: 

SARIGÜL: ÇATI TUTMAZ

"Cumhurbaşkanlığı seçimleri önemlidir. Bu kadar önemli bir seçim için ortaya atılan "ortak aday" veya "çatı aday" formülü doğru bir fikir değildir. Çünkü ortak aday ortada kalır. Sahibi olmaz. Ortak adayı hiçbir siyasi parti üstlenmez. Parti tabanları ortak adayı benimsemez.Tabanın, teşkilatların çalışmadığı bir seçimi almak da teknik olarak mümkün değildir."

SARIGÜL KÖŞK'E ADAY OLACAK MI?

"Benim siyasi görevlerim var. Ülkeme hizmet etmek istiyorum. Yurttaşlarımın teveccühüne teşekkür ederim. Böyle bir şey için henüz çok erken."

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 12
  • Çetin Ceviz 9 yıl önce Şikayet Et
    serdar demir, sen ak partiyi düşünme, tasalanma. madem ak parti kazanamaz, buna sevinmen gerekirdi. ama ak parti kazanamaz derken bile alttan alta bir korku ve çekememezliğin hissediliyor. az daha sabret, ak partinin oyu yüzde kaçmış, onu görürsün. ak partinin çatıya ihtiyacı yoktur, kendisi zaten Türkiye'nin çatısıdır. çatı bacayla uğraşanlar ise bellidir.
    Cevapla
  • mubinkoçal 9 yıl önce Şikayet Et
    çatı . partiler çatı yapabilir ama o çatıda halk olmaz ,bir seçimde istanbul beykozda refahın adayına karşı ,anap,dyp,chp,mhp, bir adaya birleşti ama refahın adayı oylarını ikiye katladı o zaman da tum partilerın kurdukları çatı hezimete uğradı ,ikizler ayrı ayrı aday gosterırse akp nın adayı (başbakanımız)yuzde 54-58 arası seçilir ama bu ikizler birleşsın akp nın adayı yuzde 60-65 arası oy alır ,aslında başbakanımız yuzde 80 oy alması lazım ,çünkü muslumanız diyoruz ,bir yanda islamiyetın ülkede hur yaşanması için çalışan,bir tarafta islamıyetın ülkede yaşanmasını yasaklıyan ,bir musluman nasıl islamiyeti yasaklayanın tarafında yer alır , kiminle beraber olursanız onunla beraber yargılanırsınız ,islamı yaşamayı yasaklıyanla beraber yargılanmayı nasıl kabul eder musluman
    Cevapla
  • serdar demir 9 yıl önce Şikayet Et
    akp nin cumhurbaşkanlığını kazanabileceğini hiç sanmıyorum. akp nin oyu %45 dir. chp-mhp nin çatı meselesi olursa akp nin işi yaş demektir. eğer akp ile bdp ayrı bir çatı kurarsa (ki sanmıyorum) belki kıl payı ile akp nin adayı kazanır. ama bdp ile çatı kurmak bu ülkenin temeline dinamit yerleştirmektir...
    Cevapla
  • güven doğru 9 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanı olmak 2.6.20141608. Gelişmenin devamı için bu düzende Erdoğanın başbakan olarak kalması,cumhurbaşkanlığına Somada da hizmetleriyle vatandaşların ve hatta muhalif basının yazarının dahi takdir ve sevgisini kazanan Taner Yıldız2ın getirilmesi en uygundur.Erdoğanın Başkanlık sistemi getirildiğinde başkan olması olumludur.Erdoğan illa da cumhurbaşkanı olmak isterse,Taner Yıldız başbakan atanmalıdır.
    Cevapla
  • NurYolu 9 yıl önce Şikayet Et
    senin görevlerin olduğunu biliyoruz. hem havraya hem kiliseye hemide muhtereme hizmet ediyorsun etmiyorum deme de lüksün yok kactane kasetin vardır :D gönüllü sün ayrıyeten :D herşeyin bir bedeli var baronlarla olmanın da bir bedeli var ödedirler öyleki sinekten yağ çıkarır misali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak