Demirtaş: Türk veya kürt fark etmez

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Köşk seçimleri hakkında konuştu.

Demirtaş: Türk veya kürt fark etmez
Demirtaş: Türk veya kürt fark etmez
GİRİŞ 26.07.2014 17:51 GÜNCELLEME 26.07.2014 17:51
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Çankaya koltuğunda oturacak kişinin Türk veya Kürt olmasının fark etmeyeceğini söyledi.

Sloganlar altında kürsüye gelen Selahattin Demirtaş, başta kadın ve gençler olmak üzere tüm vatandaşlardan destek istedi. Demirtaş, “Biz farklı kimliklerimizle bir arada durmayı bildiğimizi göstereceğiz. Tek dil dayatması bütün dilleri inkar, tek millet bütün halkları inkar. Teklik yerine birlik olalım. Türkiye’yi ortak cennet vatana çevirelim. Yeni yaşam umudu dediğimiz, Türkiye’de kimsenin kimseden korkmadığı, komşusundan tedirgin olmadığı bir yaşam inşa etmek istiyoruz. Türkiye Suriye gibi olmasın istiyoruz. Kardeş kardeşten korkmasın” diye konuştu.

“TÜRK VEYA KÜRT OLMASI FARK ETMEZ”

Çankaya koltuğunda oturacak kişinin Türk ve Kürt olmasının fark etmeyeceğini ifade eden Demirtaş, “Dürüst ve namuslu olması lazım. Halktan yana vicdanı olması lazım. Önce insan olması lazım. Türklükten, Kürklükten önce insan olması lazım. Bizim bu kardeşlik mesajımız Türkiye’nin dört bir tarafında yüreklere nakşedilirse inanın ki kazanan biz olacağız. Koltuktan daha kıymetli bir şeyi kazanmış olacağız. Bizim için Çankaya sevdasından daha büyük bir sevdaya ulaşmış olacağız. Ancak o zaman kardeşlik ve barış dolu bir Türkiye’yi oluşturmuş olacağız. Bu bizim için bin tane Çankaya koltuğundan kıymetlidir” dedi.

YORUMLAR 4
  • erkan çetin 9 yıl önce Şikayet Et
    m.yukser. yahudilere neden sarılıyorsun ,senin turk ocakları da bu ulke de turkler efendi geriye kalanların hepsi gulamdır,yani simdi senin ne anlatmak istediğini harbi harbi anlamadım.yani sen kurtleri maraba olarak kullancaksın baska ise yaramaz mı diyorsun yoksa baska bir sey mi. ayrıca sen once malatya nın otesine bak. kapalı lokanta goremezsin ,bari buralar da bu yok, ayrıca dinin imanın kimde olup olmadıgını allah bilir, kimin cennetlik kimin cehenemlik olduguna sen karar veremez sin her halde
    Cevapla
  • hakkı coşkun 9 yıl önce Şikayet Et
    birlik mesajı veren herkesi severim... ama düşündürücü...
    Cevapla
  • m.yukser 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir yahudi demişti ki.. Kürtleri çölleri imar işinde kullanacağız. Adamlar acayip çalışıyor. Herkes önce Müslüman olarak kardeş olursa ki olmaz zorunda yoksa sonumuz Allah korusun Suriye, filistin gibi olabilir. Ama önce adam gibi Müslüman olacak toplum. Ramazanda oruçlunun yüzüne püfür püfür sigara üflemeyecek, oruçlunun yanında anadan üryan gezmeyecek. Önce toplumda bu pisliklerin temizlenmesi gerek. Yüzleri simsiyah olmuş mahluklar var aramızda. Her yerlerinden şer ve pislik akıyor. Müslüman desen müslüman değil, gavur desen gavur değil. Allah Müslümanın kalbini birleştirsin. Ayaklarımız kavi etsin. Cesaretimiz arttırsın. Düşman ve hile sahiplerini kahrü perişan etsin.
    Cevapla
  • Imran Demir 9 yıl önce Şikayet Et
    Güzel mesaj. evet güzel bir mesaj verilmis teklik yerine birlik. ben samimiyetinine inaniyorum demirtasin. Insallah artik islam cografyasi düstügü bu milliyetcilik fitnesinden kurtulacak. Birlik icinde tek ümmet olmaya gidecek Yoksa siyon devleti bizi uzun vaadede yok etmenin derdinde. Buna iranda dahil.Artik müslümanlarin bunu görmesi lazim. Siyonistler islam cografyasini kana buladiktan sonra her ülkeyi parcalayip yok etmenin pesinde. Bunlarin beynine kazinmis bu sadistlik. Abarti kesinlikle yok.Erdogan bunu görüyor ve yakin zamanda eger suikasta kurban gitmezse bunu degistirecek.Insallah Kürt- Türk barisi ortadogunun yeni paradigmasi olacak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber