Bahçeli'den ilk Davutoğlu açıklaması

MHP lideri Devlet Bahçeli'den Davutoğlu'nun adaylığıyla ilgili açıklama geldi.

Bahçeli'den ilk Davutoğlu açıklaması
Bahçeli'den ilk Davutoğlu açıklaması
GİRİŞ 23.08.2014 16:49 GÜNCELLEME 23.08.2014 18:56
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yaşanan gelişmeler ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, yaptığı açıklamada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Bakan adaylığı ile ilgili değerlendirmede bulunarak; "Küresel plan ve projelerin bölgesel düzlemde takip ve temininde tüm gücüyle efor ve enerji sarfeden Dışişleri Bakanı'nın, Başbakan olması ülkemiz adına travmadır. 1 Mayıs 2009 tarihinden itibaren Dışişleri Bakanlığı görevini ifa eden Davutoğlu'nun siyasi mazisi felaket, fantezi ve hüsranla anılmaktadır" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu belirten Bahçeli, "Yürürlükte bulunan Anayasa'nın 1'inci maddesi devlet şeklinin Cumhuriyet, diğer madde Cumhuriyet'in nitelikleri arasında sosyal hukuk devlet prensibinin olduğunu ifade etmektedir. En net tanımıyla Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bu değişmez ilke demokrasinin kurul, kurum ve kurallarıyla etkin bir şekilde işlemesinin de teminatıdır. Hukuk devleti anlayışı demokrasinin varlık güvencesi, kişisel hak ve hürriyetlerin koruyucu zırhıdır" dedi. 

"HÜKÜMET YAPTIRIM GÜCÜNÜ ANAYASA VE YASALARDAN ALMAKTADIR"

Başbakan Erdoğan'ın anayasaya aykırı hareket ettiğini savunan Bahçeli, 

"Anayasa'nın 6'ncı maddesi Türk milletinin egemenliğini, Anayasa'nın koyduğu esaslara göre ve yetkili organlar eliyle kullanacağını hüküm altına almaktadır.Yine anılan maddeye göre, egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamayacaktır. Bunun yanısıra, söz konusu Anayasa maddesi, hiçbir kimse veya organın kaynağını Anayasa'dan almayan bir devlet yetkisini kullanamayacağını belirtmektedir. Buna göre iktidarın tüm siyasi ve idari tasarruflarının temelinde Anayasa yer almaktadır. Anayasa'da karşılığı bulunmayan, Anayasa'ya alenen aykırılığı tartışma götürmez bir gerçek olan fiil, karar, icraat, tavır, davranış ve uygulamanın meşruiyetinin sakat olması bir yana, suç teşkil edeceği de kuşkusuzdur. Başbakan ve bakanlardan oluşan hükümet, devletin en üst yönetim kuruluşu olarak otoritesini ve yaptırım gücünü Anayasa ve yasalardan almaktadır. Hükümet gerek işleyiş, gerekse de hükmü şahsiyet yönünden hukuka bağlı olmak, faaliyetlerini hukukla sınırlandırmak durumundadır. Bu ihtiyari bir durum olmayıp zorunluluk arz etmektedir. Aksi bir uygulama ise yasa ve Anayasa'yı çiğnemek anlamına gelecektir" dedi.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 12
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    asıl siz bu ülkeye travma yaşattınız... ecevitle bir hükümet kurdunuz ülkenin karizmasını 5 cente muhtaç ederek yerle bir ettiniz..ne çabuk unuttunuz bunları..sizde gerçekten utanma olsa milletin önüne çıkıp boyunuzdan büyük bu lafları edemezdiniz..
    Cevapla
  • Hüseyin UĞURLU 9 yıl önce Şikayet Et
    sen bu ülked kambursun. sizin olduğunuz yerde kabuslar vardır
    Cevapla
  • ÖZCAN AYAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    BU ÜLKEDEKİ EN BÜYÜK TRAVMA. Bu ülkedeki en büyük travma, her seçim yenilgisinden sonra biraz daha koltuğuna sıkı sıkıya sarılan ve koltuğunu bırakmamak için sağa sola saldıran muhalefet partilerinin istifa etmeyen genel başkanlarıdır.
    Cevapla
  • Tuncay Eser 9 yıl önce Şikayet Et
    komedi. bu zihniyet halaaa bu ülkede %10un üzerinde oy alıyor şaşıyorum
    Cevapla
  • ali aydin 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Bahceli Senin Siyasi Mazini Bu Milletin Nasil Andigini Halen Bilmediginimi Saniyorsun. Sayin bahceli Emsaleddin dedin ne oldu soyle adam gibi anlat secmenine halen chp gibi Milletin guvenini almis AKPArtiye saldiriyon agzindan salyan akiyor ... Kim emir veriyor sana cik konus konusamiyorsan Milliyetci Hareket Partisinden ADAM gibi ayril kongreye git Koklu bir patiyi nasil bitirme ve yonetme hakkina sahipsinki batikca aynaya bakasin gelmiyor... Sana mi sorulsaydi kime birakilsin diye Basbakani senmi yok Pensilvanyadaki hainmi belirliyecekti ??? Milletin karni tok sayin Bahceli..Yenilgi yenilgi ne zafer var ortada ne de bi husrana adap var Bak 28 inde gor dunyanin kac liderine kutlamaya gelen devlet baskani olmus en ust duzeyde gor bakda ders al ADAMdan(RECEP TAYYIP ERDOGAN) Sayin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!