Ağbaba: Tezkerenin tek amacı var

CHP'li Veli Ağbaba'ya göre Başbakanlık Tezkeresi'nin tek amacı var o da Suriye'deki rejimi devirmek.

Ağbaba: Tezkerenin tek amacı var
Ağbaba: Tezkerenin tek amacı var
GİRİŞ 03.10.2014 14:06 GÜNCELLEME 03.10.2014 14:06

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Irak ve Suriye'deki terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi'nin Mecliste kabul edilmesine ilişkin, "Bu tezkerenin amacı, maalesef IŞİD terör örgütüyle mücadele değil. Bu tezkerenin temel amacı, AKP'nin geçmiş dönemde çok isteyip beceremediği, başaramadığı Suriye rejimini devirmek" dedi.

Ağbaba, CHP İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta yerel yönetimlerle birlikte topladıkları yardımları, herkesten önce Kobani'den Suruç'a sığınanlara ulaştırdıklarını söyledi.

IŞİD militanlarının aylardan beri o bölgede Kürtleri, Arapları, Yezidileri ve Türkmenleri katlettiğini anımsatan Ağbaba, bunlar içinde en sahipsiz topluluğun da Türkmenler olduğunu savundu.

Dün Meclis'te kabul edilen Irak ve Suriye'deki terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi'ne de değinen Ağbaba, şunları kaydetti:

"Bu tezkerenin amacı, maalesef IŞİD terör örgütüyle mücadele değil. Bu tezkerenin temel amacı, AKP'nin geçmiş dönemde çok isteyip beceremediği, başaramadığı Suriye rejimini devirmek. Bu nedenle, oraya gönderilecek her askerin, akan her kanın sorumlusu dün tezkereye destek veren AKP ve MHP'dir. Bütün tarafsız gözlemcilerin, siyasetçilerin söylediği gibi, bu tezkerenin amacı maalesef IŞİD'i bitirmek değil. Türk askerini bir başka bölgede savaşa sürüklemektir. Bu da bizim açımızdan kabul edilebilecek bir durum değildir. Bu nedenle de CHP olarak biz tezkereye karşı çıktık."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!