Tekin: AK Saray AK Parti'yi yıkacak

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Osmanlıyı saraylar yıktı, 'Ak Saray da AKP'yi yıkacak" görüşünü savundu.

Tekin: AK Saray AK Parti'yi yıkacak
Tekin: AK Saray AK Parti'yi yıkacak
GİRİŞ 16.10.2014 14:00 GÜNCELLEME 16.10.2014 14:00
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Tekin, yeni cumhurbaşkanlığı binasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanı da dahil olmak üzere sanki hepsi saray çocuğu. Ne çabuk unuttular Allah aşkına 12 yıl öncesini… 12 yıl önce fukaralık edebiyatı yapacaksınız, '3 Y ile mücadele edeceğim' diyeceksiniz, sonra geleceksiniz yoksulların trilyonlarca lirasını harcayacaksınız ve kendinize saray yapacaksınız" ifadelerini kullandı.

Tarihe bakıldığında bütün sarayların yıkıldığını, sarayların iktidarları götürdüğünü ileri süren Tekin, şunları kaydetti:

"Bu saray sevdasından vazgeçin, eski mütevazı günlerinize çabuk geri dönün. Aksi takdirde bu saraylardaki akıbetinizin ne olacağını düşünmek bile istemiyorum. Sormak isterim, herhangi bir vatandaşımıza bir yargı kararı geldiğinde, o yargı kararını uygulamadığı zaman hangi müeyyideler, hangi yaptırımlar uygulanıyor? Peki yasalar sizin için geçerli değil mi? Ortada bir mahkeme kararı var. Eğer bir mahkeme kararını uygulamıyorsanız, hepiniz suç işliyorsunuz. Elbette bir de işin maliyet ve bütçe boyutu vardır. Bir sarayın giderini düşünmek bile istemiyorum. Son kez uyarıyorum, Osmanlıyı saraylar yıktı, 'Ak Saray'da AKP'yi yıkacak."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • NURETTİN ÇETİN 9 yıl önce Şikayet Et
    AÇ TAVUK. bu işler zeka meselesi.bu dünyada size iktidar yok.hele kılıçtaroğlu gibi bir başkanınız olursa ahirette bile iktidarı göremezsiniz.aç tavuk kendini arpa anbarında zanneder.brazda vatan millet için çalışın.
    Cevapla
  • mubinkoçal 9 yıl önce Şikayet Et
    saray. sıkıntıdalar cumhurbaşkanlığı köşkünün yapıldığı yere (çan kaya)kilise çan ından esinlenerek çankaya ismini vermişlerdi kilise çan ı imajını kaybetti rahatsızlıkları ondan ,ayrıca osmanlıyı batılılaşma yıktı
    Cevapla
  • mehmet ali 9 yıl önce Şikayet Et
    cahil cuhala bunlar.... osmanlı sarayları hala ayakta duruyor rahmetli atatürk da dolmabahçe sarayında kalıyordu ama chp zihniyeti değişmiyecek he muhalefet kalacakları için yeni bir şey istemiyorlar muhalefet size yakışıyor zaten..
    Cevapla
  • şükrü ğüvenç 9 yıl önce Şikayet Et
    yazık. yav birde tamma olmasa iyi idi ama olmuş hayırlı olsun deyin milletin sempatisini alın hep karşı geliş altında kalış anayasa mahkemesi falan bu hareketler istesenizde istemesenizde chp yi daha sevimli yapmıyor alah size akıl versin diyorum
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyetinin bir makamı için Türkiye’ye yaraşır bir bina yapmak değildir yanlış olan. İşin bitimine yakın acube bir mahkeme kararı alıp, halkın kaynaklarının boşa gitmesini istemektir yanlış olan, ihanet olan. Madem işin maliyetini bütçe boyutunu düşünüyorsun da ne diye iş bittikten sonra alınan acube mahkeme kararı savunuyorsun? Bu tür alınan bu kaçıncı karar? Yazıklar olsun sizlere, sadece boşa aldığınız milletvekili veya yargıç maaşları değil halka verdiğiniz zarar. CHP zihniyetli odaların ve yargının Türkiye’nin gelişmemesi adına halka yükledikleri büyük maliyetin hesabı sorulmalı. Bu dünyada değilse öbür dünyada. Türkiye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi