Kadına şiddet komisyonu Meclis'ten geçti

TBMM Genel Kurulu'nda, kadına yönelik şiddet konusunda Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kabul edildi.

Kadına şiddet komisyonu Meclis'ten geçti
Kadına şiddet komisyonu Meclis'ten geçti
GİRİŞ 25.11.2014 19:20 GÜNCELLEME 25.11.2014 20:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, kadını sahip olunacak, üzerinde her türlü tasarrufta bulunulacak nesneye indirgeyen bakış açısının değişmesi gerektiğini belirterek, "Evlilik cüzdanı erkek ile kadının bir ömrü paylaşma kararlılığının sözleşmesidir, kadına sahip olunduğunu tescilleyen bir belge değildir" dedi.

Kadına yönelik şiddete karşı alınması gereken önlemlerin belirlenmesi için verilen araştırma önergesinin öngörüşmelerinde CHP Grubu adına konuşan İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, "kadın ve şiddet", "kadın ve cinayet" kavramlarının çok sık gündeme geldiğini söyledi.

Her yıl yüzlerce kadının sudan sebeplerle öldürüldüğünü ifade eden Küçük, "Sayısı belirsiz cinayet olayları bir şeylerin yolunda gitmediğini açıkça gösteriyor" diye konuştu. Küçük, Şefkat Der'in araştırmasına göre perdeyi yeterince kapatmamanın, telefonun sürekli meşgul çalmasının, çayı iyi demlememenin, zayıflamak ya da şişmanlamanın hatta erkeğin tuttuğu takımın yenilmesinin kadına şiddetin bahanesi olabildiğini anlatarak, kadınların Türkiye'de "güvercin ürkekliği" ile yaşadığını vurguladı.

Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için bazı düzenlemeler yapılmasına rağmen gelişme kaydedilmediğine dikkati çeken Küçük, uygulama ve zihinlerdeki sorunların aşılamadığını dile getirdi. Kadına yönelik şiddetin önlenmesinin siyaset üstü mesele olduğunun altını çizen Küçük, bu alanda yapılacak her düzenlemeyi desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Kadınlarla erkekler eşit haklara sahip olana kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Küçük, "Bu ülkede kadın olmanın fıtratında dayak yemek, şiddet görmek olmasın, ölmek olmasın" dedi.

"Milletvekilleriyle bile görüşmediniz"

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, kadına yönelik şiddetin önlenememesinin nedeninin kadın-erkek eşitliğine inanmamak olduğunu söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Abdullah ebrar 9 yıl önce Şikayet Et
    Sizin en hayırlınız kadınlara karşı iyi davrananınızdır diyor sevgili peygamberimiz (as) "Ey insanlar! "Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allahtan korkmanızı tavsiye ederim.Siz kadınları Allahın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allahın emri ile helal kıldınız.(veda hutbesi) Allah yolundan uzaklaştıkça ya da Allah ve Resulu'nun yoluna gelmedikçe yüzbin kere komisyon kuralım yüz yıllar boyunca çabalayalım her kadına bir koruma tahsis edelim BEYHUDE BEYHUDE BEYHUDE...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!