Bakan Ala: Akıl almaz bir durum

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "paralel yapı" ile mücadeleye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Ala: Akıl almaz bir durum
Bakan Ala: Akıl almaz bir durum
GİRİŞ 04.02.2015 12:13 GÜNCELLEME 04.02.2015 12:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 2012'de, 250 bin kişinin dinlendiğini belirterek, "Bir karar alınıyor ama onlarca insan, bu kişiyle konuşuyor. Onlar da dinleniyor. Bir kişi 20 kişiyle konuşsa 5 milyon insan eder. Akıl almaz bir durum. Bunlar hep depolanmış, kimine şantaj yapılmış, kimine tehdit götürülüyor. Böyle bir şey olabilir mi?" dedi.

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan İçişleri Bakanı Efkan Ala gündemi değerlendirdi.

"İSTİHBARAT ÖRGÜTÜ MÜSÜN?"

İçişleri Bakanı Ala, "Bir yapının -cemaat diye tanımlarsanız- eğer örgüte dönüşmemişse dinlemeyle ne işi olur? Başbakanla, MİT'i dinlemeyle, yardım tırını durdurmayla ne işi olur? Çözüm Süreci'ni engellemeyle, insanlardan şantajla para toplamayla ne işi olabilir? İstihbarat örgütü müsün? Senin istihbaratla falan ne işin olur? Zaten millet buna şaşırdı. Böyle bir şey görülmüş değil. İyi niyetlerle, gerçekten yardım yapayım, memlekete faydam olsun diye burada bulunmuş olanlara söylüyorum, vakit geçirmeksizin, behemehal bu tür şeylerden ayrılın" dedi.

ALA: NEREDE OLDUKLARINI DA BİLİYORUZ

Ala, "Başbakanlık ofisinin dinlendiği iddialarına ilişkin hakkında yakalama kararı olan 5 emniyet görevlisinin yurt dışına kaçtığı" iddiasına ilişkin, "Hem kırmızı bülten çalışması var hem de yurt dışına gittiklerine dair bilgimiz de var. Daha ötesi nerede olduklarına dair de var" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • yaşar 9 yıl önce Şikayet Et
    siz daha içinizdeki fuatavniyi bulamadınız.birde nerede olduklarını biliyorlarmış.külahıma anlat sen onu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!