Kaset için MHP'den veto yiyebilir

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün MHP'den aday adaylığına sıcak bakılmadığı öne sürüldü.

Kaset için MHP'den veto yiyebilir
Kaset için MHP'den veto yiyebilir
GİRİŞ 26.02.2015 05:27 GÜNCELLEME 26.02.2015 07:20
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

MHP yönetiminin halen Silivri Cezaevi’nde bulunan Yurt Atayün’ün adaylığına soğuk baktığı belirtiliyor. Cemaat mensubu olmakla suçlanan Atayün, memleketi İzmir’den milletvekili aday adayı olmak için geçen günlerde mesleğinden istifa etmişti. Atayün istifa dilekçesini avukatı aracılığıyla son görev yeri olan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü’ne sundu. Atayün aday gösterilmezse mesleğe geri dönebilecek.

KASET İDDİASI

Sözcü’den Kamil Elibol’un haberine göre, MHP yönetimi, 2011 genel seçimleri öncesi milletvekili adaylarına dönük gerçekleştirilen "kaset"lerin sorumlusu olarak cemaati görüyor. İddiaya göre, bu nedenle Atayün’ün adaylığına sıcak bakılmıyor. MHP’den üst düzey bir yönetici Sözcü’ye, "Bir cemaate yakın olduğu öne sürülen bir polis müdürünü aday göstermemiz söz konusu olmaz" dedi.

AĞABEYİ: ADAY DEĞİLİM

Atayün’ün Polis Başmüfettişliği’nden ihraç edilen ağabeyi Anadolu Atayün ise milletvekili adaylığı düşünmediğini belirtti. Anadolu Atayün Sözcü’ye şunları söyledi:

"Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açılan idari disiplin soruşturmasında kardeşim hakkında meslekten ihraç cezası talep edildi. Ancak, hakkındaki suçlamalar zaman aşımına girdiği için ihraç edemediler ve aleyhine ceza çıkmadı. Kardeşim açıkta. Milletvekili adaylığı için hiçbir engeli yok. Bende önce açığa alındım, sonra ihraç edildim. Emniyet Genel Müdürlüğü aleyhine açtığım dava devam ediyor. Davayı kazanıp Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndaki Polis Başmüfettişliği görevime tekrar döneceğim."

YORUMLAR 9
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    yua hoca beddua ederse..asla seçim kazanmayalar falan derse..
    Cevapla
  • alii 9 yıl önce Şikayet Et
    ama eğer bu adamı aday yaparlarsa kesinlikle oyumu boşa atarım ama mhpye vermem.
    Cevapla
  • alii 9 yıl önce Şikayet Et
    cemaat mhp için eskidende düşmandı şimdide. cemaati önceden eleştirdiğimizde bütün akp bizi iftiracılıkla suçluyorlardı. şimdi kendileri zamanında söylediklerimizin aynısını misliyle söylüyorlar.
    Cevapla
  • Hamza 9 yıl önce Şikayet Et
    Aday göstermeyebilirler. Çünkü "Bakın MHP cemaati dinlemiyor işte" dedirtecek bir delile ihtiyaçları var. Bu adaylık büyük ihtimalle bunun için yaptırıldı. Ben %90 aday göstermeyeceklerini düşünüyorum. Ama yine kendi kararlarıyla değil, Pensilvanya'nın emriyle olacak bu.
    Cevapla
  • deli ali 9 yıl önce Şikayet Et
    mecbur aday yapacaklar.yoksa yine kasetler patlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor