'Türkiye'ye 1 trilyon dolara mal oldu'

Çözüm sürecine ilişkin değerlendirme yapan AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır; 'Terörle mücadele Türkiye'ye 1 trilyon dolara mal oldu' dedi.

'Türkiye'ye 1 trilyon dolara mal oldu'
'Türkiye'ye 1 trilyon dolara mal oldu'
GİRİŞ 04.04.2015 21:55 GÜNCELLEME 04.04.2015 21:55

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Saarland Şubesi'nin açılışı Bakan Bozkır'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Almanya'nın Saarbrücken kentinde gerçekleştirilen açılış programına, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Mainz Başkonsolosu Arif Eser Torun, UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri katıldı.

30 YILDIR TERÖRLE MÜCADELE, TÜRKİYE'YE 1 TRİLYON DOLARA MAL OLDU

Burada yaptığı konuşmada çözüm sürecine değinen Bakan Bozkır, şunları kaydetti: "30 yıldır terörle mücadele yaşadık. 30 bin insanımızı terör uğruna kaybettik. 100 milyar dolar kaynağımızı terörle mücadele için harcadık. Bu aslında 1 trilyon dolara bedeldir. 100 milyar dolar harcandı ancak bu paranın faizi, kaynağın bulunması Türkiye'ye 1 trilyon dolara mal olmuştur. Ama Türkiye intikamla, nefretle yaşamak istemeyen bir ülke. Türk insanı bütün bu nefret, kin, intikam duygularını arkada bırakmak istediği için 10 senede çözüm süreci ortaya çıktı.''

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti