HDP diasporanın izinde gidiyor

7 Haziran seçimlerinden önce ‘Türkiye Partisi’ mesajıyla oy isteyen HDP, soykırım yalanına tam destek veriyor.

HDP diasporanın izinde gidiyor
HDP diasporanın izinde gidiyor
GİRİŞ 18.04.2015 07:47 GÜNCELLEME 18.04.2015 08:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

7 Haziran seçimlerinden önce ‘Türkiye Partisi’ mesajıyla oy isteyen HDP, Ermeni soykırımı iddiaları yoğunlaştığı an tavır değiştirdi: AP’nin kararı yerinde. Ermeni gerçeğiyle yüzleşilmeli.

HDP'DEN DİASPORAYA TAM DESTEK

Papa 2. Francis'in Ermeni soykırımıyla ilgili sözleri ve Avrupa Parlamentosu'nun 'Soykırım tanınmalı' teklifine Ankara'dan sert tepki gelirken, beklenmedik çıkış HDP'den geldi. Cumhurbaşkanlığı ve 2015 seçimleri öncesi 'Türkiye Partisi' mesajı veren HDP,  soykırımın tanınması ve bunun için hükümetin gerekli adımları atması gerektiğini belirtti. 
Papa ve AP'ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra TBMM’de grubu bulunan 3 parti ortak tepki gösterirken, gözlerin çevrildiği HDP, tepki bir yana, soykırım söylemlerine destek verdi.

"YÜZLEŞMEK GEREK"

HDP lideri Selahattin Demirtaş "Hükümetin geçmişte yaşanan olaylarla ilgili hakikatleri araştırma konusunda hareket etmesi lazım. Ermeni gerçeğiyle nasıl yüzleşmesi gerektiğini topluma anlatın. Bu resmi olarak açıklığı kavuşmamış bir konudur" dedi.

"SOYKIRIM DEMEYE BİLE KORKUYORUZ"

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Türkiye'nin tarihinde büyük katliamlar ve soykırımlar bulunduğunu savunurken "Biz bunu hep kabul ettik" ifadelerini kullandı. HDP'nin İstanbul 1. Bölge'den aday gösterdiği  Murat Mıhçı da "Türkiyeli bir Ermeni olarak 'soykırım var' diyemiyorum ancak demeyi çok istiyorum. Hem kanunlardan, hem de insanların tepkilerinden korkuyoruz. Soykırıma uğrayan bir milletin arşivi olmaz" diyerek tasarıya destek verdi.

Kaynak: Akşam

YORUMLAR 3
  • imza 9 yıl önce Şikayet Et
    Demirtas amerikaya gidip talimatlari almis uyguluyor 6-7 ekim gibi simdi bunu uygulatiyorlar bide kalkmis iki kelimeden biri kürt deyip kürt hakki demesi yokmu acikca sole iste benim derdim ermeniler kürtçülük kamuflaj diye
    Cevapla
  • Kanuni 9 yıl önce Şikayet Et
    Hak ve Hakikat suratınıza çarpacak inşaAllah.
    Cevapla
  • fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    Hangi yüzle sen TÜRKİYE partisiyim diyorsun.. ermeni soylu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti