Kurtulmuş: Demirtaş aklını başına alsın

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, sözlerine sert çıktı.

Kurtulmuş: Demirtaş aklını başına alsın
Kurtulmuş: Demirtaş aklını başına alsın
GİRİŞ 06.05.2015 16:19 GÜNCELLEME 06.05.2015 16:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Çözüm Süreci'nin kalp krizi geçirdiği" yönündeki açıklamasını değerlendirirken, "Her kim Çözüm Süreci'ni akamete uğratacak söz, icraat, tavır içerisinde olursa bunun karşılığını millet verir. Millet bir daha bunu istemiyor, dolaysıyla herkes aklını başına alsın, herkes samimi olsun" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında memleketi Ordu'da bulunan Kurtulmuş, Ünye ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Mustafa Rakım Efendi Parkı'nda vatandaşlarla sohbet eden Kurtulmuş, burada gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Kurtulmuş, bir gazetecinin, Demirtaş'ın "Çözüm Süreci'nin kalp krizi geçirdiği" yönündeki açıklamasını hatırlatması üzerine, Çözüm Süreci'nin seçim atmosferine heba edilmemesi gerektiğini vurguladı.

"ÇÖZÜM SÜRECİ MİLLETE MAL OLDU"

Hiçbir siyasi partinin, Çözüm Süreci'ni seçimde oy alma aracı olarak kullanmaması gerektiğine işaret eden Kurtulmuş, söz konusu sürecin millete mal olduğunu anlattı.

"ÜÇ OY FAZLA ALALIM MANTIĞI YANLIŞ"

Kurtulmuş, 40 yıllık problemi çözmek zorunda olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Sayın Demirtaş ve diğer arkadaşlara dostça söylüyorum, Çözüm Süreci millete mal olmuş bir süreç. Bu millet, 40 yıllık derin ve ağır problemi çözmek mecburiyetindedir. 'Seçimde üç oy fazla alalım, üç oy eksik alalım', bunun Çözüm Süreci ile hiçbir ilgisi yoktur. Burada çözüm süreci üzerinden birtakım sorunlar çıkartarak ya da birtakım sorunların çıktığını ima eden sözler söyleyerek oy devşirmeye kalkmasınlar. Bunun Türkiye'ye gerçekten hiçbir faydası olmaz. Bunun, millete çok büyük zararı olur. Seçimdeki süreçleri başka şekilde görsünler, kampanyalarında başka şeyler söylesinler."

"HDP KARŞI ÇIKSA DA BU SÜREÇ YÜRÜYECEKTİR"

Türkiye'de, 77 milyonun tamamının artık barış istediğini ifade ederek, "Silah ortamında, çatışma ortamında çocuklarının yaşamasını istemiyor. Türkiye, geleceğini terörün prangaları altında yaşamak istemiyor. Dolayısıyla 'yok kalp krizi geçirdi, yok aksadı, yok falan' bunları söyleyerek üç, beş oy fazla almak istiyorlarsa bu nafile bir gayrettir. Buradan bir sonuç çıkmaz. Her kim çözüm sürecini akamete uğratacak laf, söz, icraat, tavır içerisinde olursa, bunun karşılığını millet verir. Dolayısıyla herkes aklını başına alsın, herkes samimi olsun. İsterse HDP'liler tamamıyla karşı çıksalar bile bu süreç yürüyecektir çünkü millete mal olmuş bir süreçtir" diye konuştu.

YORUMLAR 3
  • Bozok66 8 yıl önce Şikayet Et
    Say'ın Kurtulmuş, gözüktüğü gibi HDP Yöneticileri hala şehir hayatına alışamamış hala kendilerini dağda sanıyorlar. Bunlara siz anlatsanızda anlamazlar ama biz halk olarak 7 haziranda sandıkta anlatmasını biliriz. Allah Tayyip bey ve dava arkadaşlarını başımızdan eksik etmesin.
    Cevapla
  • bunyami 8 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet bey e katiliyorum. yillarca devlet tarafindan haksizliga ugradiklarini soyleyenler, son yillar da bunun cok daha fazlasini organize bir sekilde halka ve devlete karsi yapmaktadir. bir yandan meydanlarda oy isteyip diger yandan zorbalik yapip teror estiriyorlar.. bunlarinda hesabi illaki sorulur...
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    hep şunu söylediler. terörü ortaya çıkaran en büyük etmen 12 eylül döneminin baskıcı uygulamaları. fakat buna karşılık devlet son 10 yılda hayal bile edilmeyen reformlara imza attı. fakat buna rağmen silahlar bırakılmadı. sosyolojik olarak olay şu: eğer bir zümre haksızlığa uğradıysa ve bu durum bir süre sonra sistemin eliyle düzeltildiyse, karşı tarafında artık eylemlerine son vermesi gerekmektedir. buna rağmen karşı taraf eylemlerine son vermiyorsa ve başkaları tarafından başka amaçlarla kullanılıyorsa geriye tek yol kalıyor. anlayacakları dilden karşılık verip bu işi bitirmek. yani acı acıyı söker.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber