Akdoğan: Bu gemiyi batırma projesidir

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan gündem dair önemli açıklamalarda bulundu.

Akdoğan: Bu gemiyi batırma projesidir
Akdoğan: Bu gemiyi batırma projesidir
GİRİŞ 10.05.2015 22:24 GÜNCELLEME 10.05.2015 22:25

Akdoğan, CHP'nin seçim beyannamesinin, Türkiye'yi tekrar IMF'nin kölesi yapmaya yönelik olduğunu belirterek, "Bu beyanname gemiyi batırma projesidir. Türkiye'yi Yunanistan'a çevirme projesidir" dedi.

Akdoğan, partisinin Mamak İiçesi Lalahan Mahallesi Seçim İrtibat Bürosu'nun açılışında yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının dünyadaki tüm mazlumlara sahip çıktığını ve yardım ettiğini söyledi.

Bu seçimlerin gelecek için önemli bir kilometre taşı olacağını vurgulayan Akdoğan, bu yüzden 7 Haziran'ı referandum gibi gördüklerini dile getirdi.

Akdoğan, "CHP'nin seçim beyannamesi, Türkiye'yi tekrar IMF'nin kölesi yapma beyannamesidir. Bu beyanname gemiyi batırma projesidir. Türkiye'yi Yunanistan'a çevirme projesidir. Yunanistan'ın halini görüyorsunuz. Bir de İngiltere var, seçimler oldu. Ne oldu, kaybedenlerin hepsi bir günde kayboldu gitti. Şimdi Türkiye'de biz 10'uncu seçime giriyoruz. Hamdolsun 9 seçimi de kazandık ama o kaybedenler, yıllardır kaybediyorlar. Hiçbiri utanıp koltuğu bırakmadı. Seçim olur bir hafta ortadan kaybolurlar. Sonra çıkıp göbeğini kaşıyan adamlar, 'bidon kafalılar' diyerek insanları aşağılarlar" diye konuştu.

''PALAVRA SİYASETİ YAPIYORLAR''

Akdoğan, seçim kazandıklarında zafer sarhoşluğuna kapılmadıklarını, literatüre "balkon konuşması" ifadesini, AK Parti'nin koyduğunu kaydetti. 

Muhalefetin 12 yıldır AK Parti iktidarına iftira attığını belirten Akdoğan, "İrtica dediler, laiklik dediler, gizli gündem dediler palavraları tutmadı. Şimdi döndüler popülizm yapıyorlar, 'ben daha fazlasını veririm'. Üfürüp duruyorlar, palavra siyaseti yapıyorlar. Ancak öyle yaparlarsa Türkiye tekrar IMF'nin kapısına dönebilir. Bunu vatandaş çok iyi görüyor. Onlar ne yapmaya çalışıyorlar, AK Parti ne yapıyor. AK Parti'nin en büyük başarılarından biri millete öz güven kazandırmasıdır. Millet 'ben de varım', 'benim iradem Türkiye'yi yönetiyor', 'ben de söz sahibiyim' diyor. AK Parti, umudu diriltti, insanların umudu kalmamıştı. Bunlar çok önemli kazanımlar" ifadelerini kullandı.

Akdoğan, herkesin inandığını söyleyebildiği bir dönemde yaşandığını belirterek, sözlerini şöyle bitirdi:

"Konuşmadık bir şey yok. Meclis'e bakın herkes her şeyi söylüyor ama bunlara rağmen bazıları elindeki silahı bırakmak istemiyor. Diyorlar ki, 'hem silah olsun, hem siyaset'. Böyle bir şey olmaz. Demokraside buna yer yok, demokrasi ışıktır, aydınlıktır, silah karanlıktır. Işığın olduğu yerde, karanlık yoktur. Demokrasinin olduğu yerde, silah olmaz, olamaz. Bunlar Doğu'da baskı yapıyorlar, şiddet uyguluyorlar, her türlü ceberut yaklaşım var ama Batı'da bakıyorsunuz, bambaşka bir görüntü, bir kandırmaca. Bu şer cephesi, statüko bloku, AK Parti'yi devirmek için her yolu denedi ama başaramadılar. Çünkü halk iktidarına sahip çıktı. Millet, adamlarına sahip çıktı."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti