En beğenilen seçim vaadi hangi partinin?

1 Kasım seçimleri araştırmasında, partilerin seçim bildirgelerini takip ettiğini söyleyen seçmenin oranı % 59.4 çıktı.

En beğenilen seçim vaadi hangi partinin?
En beğenilen seçim vaadi hangi partinin?
GİRİŞ 09.10.2015 08:07 GÜNCELLEME 09.10.2015 11:50
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

 Seçim bildirgesinin kararını etkilemediğini belirtenlerin oranı % 52.2 olarak saptandı. 1 Kasım’da sandığa gidip oy kullanacağını kaydeden seçmenin oranı ise % 91 oldu.

ANDY-AR, anket çalışmasına katılan farklı sosyo-ekonomik gruptan 1764 seçmene, “Partilerin seçim bildirgelerini takip ediyor musunuz?” diye sordu.

Katılımcıların % 59.4’ü “Evet, takip ediyorum” yanıtını verirken, % 38.6’sı “Hayır, takip etmiyorum” dedi. Aynı soruya “Bilmiyorum, fikrim yok” diyenlerin oranıysa % 2’de kaldı.

"BİLDİRGELER KARARIMI ETKİLEMİYOR: %52.2"

Araştırma şirketinin seçim bildirgeleri üzerine seçmene yönelttiği bir diğer soruysa, “Seçim bildirgeleri oy verme tercihinizde etkili oluyor mu?” oldu. Ankete katılanların % 52.2’si “Hayır, oy verme tercihimde etkili olmuyor” dedi. “Evet, seçim bildirgesi oy vermemde etkili oluyor” diyenlerin oranıysa % 46.3 çıktı. Bu soruya “Fikrim yok” diyenlerse yüzdelik pastada 1.5 oranında yer aldı.

EN BEGENİLEN BİLDİRGE AK PARTİ'NİNKİ OLDU

“En çok hangi partinin seçim bildirgesini beğendiniz?” sorusuna seçmenin yanıtı, % 35.5 “AK Parti”, % 24.3 “CHP”, % 6.5 “MHP” ve % 6.4 “HDP” oldu. “Hiçbirini beğenmedim” diyenlerin yüzdesi 10.2 çıkarken, “Fikrim yok” diyenlerin oranı % 17.1 olarak ankete yansıdı.

KAYNAK: HABERTÜRK GAZETESİ
YORUMLAR 8
  • Rasim 8 yıl önce Şikayet Et
    Türküyeye yakışmayan bir malifet var çünkü millettin dediyni yapmıyolar sanki karşımızda. Televvizyon var kumandayla kanal deyişiyolar onlardan utanıyorum bu mıllete yakışmıyolar keşke onlarda akp gibi olsalardı
    Cevapla
  • TÜRRRK 8 yıl önce Şikayet Et
    tek vaadi değil, dünyada lider etti akpm.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    chp seçim bildirgesini destekliyorum.
    Cevapla
  • Turgut Reis 8 yıl önce Şikayet Et
    AK PARTİ'nin Seçim Bildirgesi gerçekçi sadece Kamuda çalışan Taşoren işçi ve Özel güvenlikçiler kamuda istihdam edilmesi için açıklaması net değil.
    Cevapla
  • taşeron bingöl 8 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!