Erdoğan: Bizim alnımızda enayi yazmıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TÜGİK Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, BM, Avrupa ve ABD'ye yüklendi.

GİRİŞ 11.02.2016 12:20 GÜNCELLEME 12.02.2016 02:09
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

TÜGİK Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye mültecileri alması için çağrıda bulunan BM'ye sert tepki gösterdi. Erdoğan, samimiyetsiz olmakla suçladığı BM'ye şu sözlerle yüklendi ve Avrupa'ya mülteciler otobüslerle ve uçaklarla göndeririz mesajını verdi; ''Ey BM sen ne işe yarıyorsun? Şu ana kadar 10 milyara yakın para harcayan bu ülkeye ne kadar destek verdin? 455 milyon dolar, ayıptır ayıp. Bizim alnımızda enayi yazmıyor kusura bakmayın. Gereği neyse bunu yaparız. Herhalde otobüsler boşuna durmuyor, uçaklar boşuna durmuyor.''

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

RUSYA, ESED, HİZBULLAH VE İRAN SİVİLLERİ KATLEDİYOR

Suriye meselesi canımızı acıtmaya, yüreklerimizi dağlamaya devam ediyor. Son haftalarda Esed rejimi ve destekçileri başta Halep sivilleri hedef alan saldırılarını artırmış bulunuyor. Rusya ve rejimin ağır bombardımanın maruz kalıyorlar. İran destekli Şii milislerin ve Şebbihaların acımasız katliam haberlerini alıyoruz. Suriye kirli ittifakların kurulduğu, insanların canı üzerinden kirli pazarlıkların yapıldığı bir ülke haline geldi. Rejim, rejim destekçisi ülkeler, DAEŞ ve PYD gibi örgütler sürekli palazlandırılıyor. 

600 BİN MÜLTECİ GELEBİLİR

Sınırlarımıza gelen kardeşlerimizde acil olanları misafir ettik. 35 bin ise sağladığımız imkanlarla bekleyişleri sürüyor. Rusya'nın, Esed'in saldırıları devam ederse bu sayı 600 bini bulabilir.

BM SEN NE İŞE YARIYORSUN? BİZİM ANLIMIZDA ENAYİ YAZMIYOR

Bu göç akımının en büyük sebebi Rusya ve Esed'in sivil halkı alan saldırılarıdır. Buna rağmen BM'nin tedbir almak yerine ülkemize çağrıda bulunması samimiyetsizliktir. Demiş ki 'kapınızı açın onları alın'. Peki ey BM sen ne işe yarıyorsun? Şu ana kadar 10 milyara yakın para harcayan bu ülkeye ne kadar destek verdin? 455 milyon dolar, ayıptır ayıp. Bizim anlımızda enayi yazmıyor kusura bakmayın. Gereği neyse bunu yaparız. Herhalde otobüsler boşuna durmuyor, uçaklar boşuna durmuyor. Biz de göndeririz.

KAPILARI AÇAR , 'HAYIRLI YOLCULUKLAR' DERİZ

Biz şu ana kadar sizden para gelecek diye 9 milyar dolar harcamadık. O bizim misafirperverliğimizin gereğidir. Bu bizi yıkmaz, bundan sonrada ayakta durmaya devam ederiz. Edirne'de sığınmacıları otobüslere bindirdik ondan sonra geri gönderdiler. Kusura bakmayın, o zaman biz de kapıları açarız 'Haydi hayırlı yolculuklar' deriz.

NEREDE 3 MİLYAR AVRO?

Suriye'de uçuşa yasak bölge ilan edelim dedik. Bir adım atın dedik, görüşüyoruz dediler. Şimdi bir 3 milyar avro mevzuru var. Nerede 3 milyar avro. Şimdi de plan proje getirilsin diyorlar. Yahu neyin plan projesi. Gel bizim bütün sahilleri dolaş, yapılan harcamalar zaten ortada. Biz senden Türkiye'nin milli bütçesi için para istemiyoruz. Samimi değiller.

ABD 'DOSTUZ' DİYOR, TERÖRİSTLERE YARDIM EDİYOR

Bakın en son NATO müttefikimiz 'PYD ile biz dostuz' diyor. PYD ile PKK'yı ayrı görmeyecek kadar gözleri kapalı. Kalkıp kendi uluslararası güvenlik elemanına Kobani'de plaket veriyorlar. Bun rağmen hala PYD'yi YPG'yi 'terör örgütü değil' diye değerlendiriyorlar. Tüm bu gerçekler ortadayken Türkiye'ye çağrı yapmak ikiyüzlülüktür. Uluslararası yükümlülükleri hatırlaması gereken varsa o da BM Güvenlik Konseyi'dir. 

BU KURUM KENDİ SONUNU HAZIRLIYOR

Hem Rusya'nın Esed'in saldırılarına bir şey demeyecek hem de Türkiye'ye kalkıp çağrı yapacaksınız. Görevini yerine getirmeyen, mağdurun değil zalimin yanında yer alan kurum kendi sonunu hazırlıyor demektir. Bizim medeniyetimiz bir merhamet medeniyetidir. Bizim en büyük geleneğimiz misafirperverliğimizdir.

Mültecilerin yanlarında getirdikleri ziynet eşyalarına göz dikiyorlar. Bugün çoğu Avrupa ülkesinde ırkçı akımların mültecilerle ilgili politika belirlediğine şahit oluyoruz.

JUNKER VE TUSK'LA GÖRÜŞMENİN TUTANAĞI

Avrupa Konseyi Başkanı Sayın Junker'i davet ettik. Tusk'u da tanırım. Her ikisiyle yaptığım görüşme Suriyelilerle ilgili çalışmalar. Birileri bu görüşmenin tutanaklarını servis ederek bize saldırmaya çalışıyor. Okumuşsunuzdur orada ne yapmışız biz. Ülkemizin ve Suriyelilerin haklarını savunmuşuz. Yayınlanan tutanaklar bizim için utanç değil bir ibra belgesidir aslında. 

YORUMLAR 84
  • mehmet yozgat 8 yıl önce Şikayet Et
    büyük usta savaşsa savaş barışsa barış ölümüne arkandayız
    Cevapla
  • halis 8 yıl önce Şikayet Et
    kapıları kesinlikle açmalıyız. buradaki mülteciler avrupa ya gitmedikce avrupalı mülteci kriziyle yüzleşmedikce savaşı bitirmek için kılını kıpırdatmaz. belki kendilerini zorlarsa o zaman temaslara başlarlar savaşı bitirmek için. uyanık avrupa.. artık mülteci almayalım hatta buradakilerden gitmek isteyenlere destek olalım ki bu savaş bitsin
    Cevapla
  • ayşe 8 yıl önce Şikayet Et
    avrupa kapılarını açın onlarla evlensinler evlat edinsinler soyları temizlenir bunlar tertemiz müslümanlar avrupa arınsın
    Cevapla
  • ayşe 8 yıl önce Şikayet Et
    yanındayız reis
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Kapımızı açtık, kardeşlerimize sahip çıktık eyvallah...Avrupaya Amerikaya gitmek isteyenlere de açalım kapıları, otobüs uçak temin delim. Bak sen o zaman Avrupa, ABD nasıl elini taşın altına koyuyor!...Nasıl panikliyor. Bu kozumuzu kullanmalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu