'Terör sadece Türkiye'nin sorunu değil'

Bakan Avcı, terörün sadece Türkiye’nin sorunu olmadığını söyleyerek "Terör, bütün dünyanın ve bütün insanlığın sorunu" dedi.

'Terör sadece Türkiye'nin sorunu değil'
'Terör sadece Türkiye'nin sorunu değil'
GİRİŞ 01.07.2016 10:36 GÜNCELLEME 01.07.2016 10:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, kendisine mektupla desteklerini ileten Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Genel Sektereri Taleb Rifai’yi telefonla aradı. Bakan Avcı, basın açıklamasıyla ve bir canlı yayına katılarak Türkiye’ye destek olan Rifai’ye teşekkür etti.

TÜRKİYE'NİN HIZI YENİLGİYE UĞRATTI

Rifai, Atatürk Havalimanı saldırısının hemen ardından yaptığı açıklamada, seyahat acentelerine "Türkiye’yi terk etmeyin" çağrısında bulunarak, "Dünyanın en önemli tatil merkezlerinden biri olan Türkiye’nin bu konumda kalmaya devam edeceğine eminiz" demişti. Canlı bağlantıyla katıldığı programda Türkiye’ye destek olan Rifai, "Türk otoritelerin havaalanını açmaktaki hızı, gerçekten teröristleri yenilgiye uğratmıştır" şeklinde konuştu.

TERÖR TÜM İNSANLIĞIN SORUNU

Bakan Avcı ise Rifai ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Terör sadece Türkiye’nin sorunu değil. Terör, bütün dünyanın ve bütün insanlığın sorunu. Turizmin uluslararası ilişkilerde son derece yapıcı bir etkisi var. Yeryüzündeki bütün kültürel miras, insanlığın ortak mirasıdır ve bu anlamda kültürel miras alanlarına yönelik teröre de bütün ülkeler karşı çıkmalıdır. Terörün bir amacı da insanları korkutarak seyahat özgürlüğünü kısıtlamaktır. Bu tehdide karşı bütün ülkeler ve uluslararası kuruluşlar işbirliği içinde olmalıdır. Sayın Rifai ile yaptığımız görüşmede, bu işbirliğine büyük önem atfettiğimizi özellikle vurguladık.  Bu anlamda ay sonunda BMDTÖ’nün Madrid’deki merkezinde bir mutabakat zaptı imzalayacağız. Rusya ile geldiğimiz bu süreç de turizm sektörü için çok olumlu olacaktır"

YORUMLAR 4
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    SÜPER ZEKA SÜPER TÜRKİYENİN SORUNU OLURMU bUGÜN ŞEHİTLERİMİZ 8 KAHRAMAN ALLAH yar ve yardımcıları olsun
    Cevapla
  • Evliya 7 yıl önce Şikayet Et
    vay 1980 den beri Türkiyedeki hareket terör sorunu imiş yeni öğrendik
    Cevapla
  • Erol 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet terör sadece Türkiye`nin sorunu degil, ama halki korumak baskalarinin sorunu mu?
    Cevapla
  • Uğur Göktürk 7 yıl önce Şikayet Et
    1 yıl da 12 patlama olması normal değil. Her birinde en az 40 can kaybı. Benim için terör sadece Türkiye'nin sorunudur. İngiltere, Fransa, Danimarka'dan banane! Kültür Bakanı çok ilgiliyse oralarla, oralara gitsin bakan olsun, bakalım 12 bomba patlayınca orada böyle konuşan biri nasıl karşılanıyor görelim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü