Şamil Tayyar'dan çarpıcı açıklama

AK Parti Milletvekili Tayyar, FETÖ'yle iş birliği yapan karanlık unsurlar olduğunu açıkladı.

Şamil Tayyar'dan çarpıcı açıklama
Şamil Tayyar'dan çarpıcı açıklama
GİRİŞ 25.07.2016 15:14 GÜNCELLEME 25.07.2016 15:14
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Tayyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz tarihinde Ankara'da olduğunu, saat 18.00 gibi bazı kaynaklardan hareketlilik bilgisi aldığını belirtti.

BÜYÜK BİR TEHLİKEYİ ANLATTIK

O gece Genel Merkez'deki sevk ve idareye katıldığını, bu süreçte Cumhurbaşkanı'nın eş zamanlı farklı yönlere gideceği bilgisi yayıldığını vurgulayan Şamil Tayyar, şunları kaydetti:

"Darbeciler Cumhurbaşkanımızın peşinde olduğu için biz ilk aşamada Ankara'ya döneceği izlemini oluşturmak için bir grubu havaalanına yönlendirdik. Çünkü Cumhurbaşkanımızı gizlememiz gerekiyordu. Genel Merkezi koruma noktasında yoğun bir talep olduğu için burada kalmaya karar verdim. Sabah ezanına kadar oradaki koordinasyonu sağladım. Çünkü Genel Merkez'in önünde henüz o hareketliliğin sağlandığı ilk dakikalarda sivil giyimli 2 albay gözaltına alınmıştı. Bunlar devam ederken, 2 tankın Beştepe üzerinden Genel Merkez'e doğru geldiğini fark ettik. O arada anons yaptım. Herkesin tankların üstüne çıkmasını istedim. Tanka doğru tekbirlerle yürüdük. O yiğit insanların hepsi tankların üstüne çıktı. Tankın birinde askerin birisi silah çekti. Gencin biri üzerine atladı. Tankın üzerinde boğuşmalar oldu. Bunları hızlı bir şekilde uzaklaştırdık. Sonra öğrendik ki bu 2 tank Genelkurmaya gidiyormuş. Biz aslında farkında olmadan bir büyük tehlikeyi önlemişiz."

OCAK AYINDA CUMHURBAŞKANI'NIN YANINA GİTTİM

Devletin farklı kurumlarında bir darbe girişimi hareketliliği olduğu yönünde ciddi istihbaratları görünce, Ocak ayında Cumhurbaşkanı'nın yanına gittiğini aktaran Tayyar, şöyle konuştu:

"Kendisine o anki bilgileri paylaştım. Dikkatlice dinledi. Danışmanını çağırıp ona not aldırdı. Sonraki süreçte elimize bazı somut yeni bilgiler ulaşınca yine başka görüşmede Cumhurbaşkanımıza bunları ilettim. Bir hareketlilik var ama bunun nasıl hayata geçirileceğinin somut bir veri yoktu. Bir beklenti olarak, bir analiz olarak, meseleyi tahlil etmiştik. Ben açıkçası bu hareketliliği gazetecilik refleksiyle yorumladığımda yani ağustos, eylül gibi harekete geçecekleri yönünde bir istihbarata da ulaşmıştık. Zannediyorum parlamentoda çıkardığımız yüksek yargıdaki düzenleme ve Askeri Şura'da yapılacak muhtemel bir operasyon sebebiyle bunu biraz erkene aldılar."

İŞBİRLİĞİ YAPAN KARANLIK UNSURLAR VAR

Darbe teşebbüsünün sadece FETÖ'nün tek başına organize ettiği bir girişim olmadığına işaret eden Tayyar, "Merkezinde FETÖ'cüler var, tetikçi olarak bunlar kullanıldı ama onları sahaya süren onlarla iş birliği yapan karanlık unsurlar da var. Eski derin devlet artıkları da buna eklendi, bu bir kirli ittifaktır. Bunlara destek veren uluslararası güç odakları var. Bunlar ağırlıklı NATO merkezlidir. Bunun çok iyi dikkate alınması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 15
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Aman abi , bir zamanlar , Çelik Çekirdek , balyoz , ergenekon derken az destek vermedin FETÖ ye. Şimdi ortalıkta karanlık unsurdan bahsetme , varsa da biz buluruz abi sen karışma lütfen.
    Cevapla
  • sadık 7 yıl önce Şikayet Et
    ne gerekiyorsa hangi önlem alınması gerekiyorsa hepsini alın ve pusuda yedek olarak bekleyen hainleri göz ardı etmeyim
    Cevapla
  • hyr 7 yıl önce Şikayet Et
    bu adam aklı seliim konuşuyor. hala mantığı çalışıyor. onu dinleyen zarar etmez. aynı şeyleri düşünüyoruz.
    Cevapla
  • yazar 7 yıl önce Şikayet Et
    Şamil sen balyoz ergenekon diye kaç tane kitap yazdın? Cemaatçiler ellerinden düşürmüyordu senin kitapları? O kadar masuma neler yazdın kitaplarında
    Cevapla
  • Selim 7 yıl önce Şikayet Et
    Saın Tayyar, biraz da Pendik belediyesindeki yapılanma ile ilgili konuşsanız ya, nasıl vatandaşları dolandırıyorlar, aziz milletin malını, mülkünü, paralarını yiyorlar. kaymakamlık ve valiliklerle nasıl hak arama yolları bastırılıyor. Az bahsedin ne olur..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!