MHP'den CHP'ye itiraz: Yapamazsınız!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP'nin OHAL dönemlerinde çıkarılan KHK'lara karşı iptal davası açamayacağını hatırlattı.

GİRİŞ 21.09.2016 11:13 GÜNCELLEME 21.09.2016 12:05
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP yönetiminin, "Kanun Hükmünde Kararnameleri Anayasa Mahkemesi'ne götürecekleri" yönündeki açıklamalara işaret ederek, Anayasa'nın 148/1. maddesindeki düzenleme ile OHAL döneminde çıkarılan KHK'lara karşı iptal davası açılamayacağını söyledi.

CHP'YE HATIRLATMAK GEREK

Yalçın, yaptığı açıklamada, KHK ve anayasa ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.CHP yönetimini bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyaran Yalçın, "Son günlerde anamuhalefet partisi yetkilileri, çıkarılan KHK'lardaki bazı hükümlerin anayasa aykırı olduğunu ileri sürerek, Anayasa Mahkemesinde iptal davası açacaklarını beyan etmektedirler. Bu beyanlar karşısında Anayasa'nın 148/1. maddesindeki düzenleme ile OHAL dönemlerinde çıkarılan KHK'lara karşı 'iptal davası' açılamayacağını hatırlatmak gerekir." dedi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu CHP apoş ölse gene anayasa mahkemesine gider, memlekete ne zaman bir hayrı var ki...
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    chpyi en çok sevdikleri pkklılarla bereber yalnız bırakmak lazım ! zaten kan kerdeşler !
    Cevapla
  • yazıcı 7 yıl önce Şikayet Et
    Chp dürüst davranmayacak anlaşılan. ne zaman dürüst davrandı ki. Chp Türkiyenin başının belasıdır.
    Cevapla
  • Milletten biri 7 yıl önce Şikayet Et
    Maduriyetlerin cozumu konusunda hükümet zaten tedbir alıyor mhp milli duruş sergiledi sergiliyor Tebrikler darısı CHP'nin de başına
    Cevapla
  • Ali net 7 yıl önce Şikayet Et
    T.C. Anayasası Madde 148 – Anayasa Mahkemesi, kanunların, kanun hükmünde kararnamele rin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün Anayasaya şekil ve esas bakımlarından uygunluğunu denetler ve bireysel başvuruları karara bağlar . Anayasa değişikliklerini ise sadece şekil bakımından inceler ve denetler. Ancak, olağanüstü hallerde, sıkıyöne tim ve savaş hallerinde çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerin şekil ve esas bakımından Anayasaya aykırılığı iddiasıyla, Anayasa Mahkemesinde dava açılamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi