Savunma Bakanı Işık'tan ikinci kalkışma açıklaması

Savunma Bakanı Işık, TBMM'nin 26'ncı Dönem 2'nci Yasama Yılı açılış resepsiyonunda gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Savunma Bakanı Işık'tan ikinci kalkışma açıklaması
Savunma Bakanı Işık'tan ikinci kalkışma açıklaması
GİRİŞ 01.10.2016 21:13 GÜNCELLEME 01.10.2016 21:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM'nin açılış resepsiyonunda, 'ikinci kalkışma' iddialarıyla ilgili "Bireysel girişimler her zaman olabilir. Bir iki kişinin birkaç kişinin, her zaman ihtimal dahilindedir; ama ikinci darbe teşebbüsü ihtimalini ben görmüyorum" dedi.

"GÜVENLİ BÖLGENİN OLUŞMASI LAZIM"

Savunma Bakanı Işık, TBMM'nin 26'ncı Dönem 2'nci Yasama Yılı açılış resepsiyonunda, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'nin 'güvenli bölge' talebiyle ilgili Bakan Işık, "Avrupa'nın demokratik değerlerinin tehdit altına girmesi gibi bir sonuca doğru gidiyor. Daha fazla gecikmeden güvenli bölgenin oluşması ve insanların kendi toprakları içinde huzur içinde yaşamaları lazım. Türkiye bunu savunuyor" ifadelerini kullandı.

"BİREYSEL GİRİŞİMLER HER ZAMAN OLABİLİR"

'İkinci kalkışma' ihtimaline yönelik sorulan bir soruya Bakan Işık, "İkinci bir darbe kalkışması ihtimali görmüyorum. Bireysel girişimler her zaman olabilir. Bir iki kişinin birkaç kişinin, her zaman ihtimal dahilindedir; ama ikinci darbe teşebbüsü ihtimalini ben görmüyorum" diye yanıt verdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • bozok 7 yıl önce Şikayet Et
    milletin topyekün tepkisine rağmen deneyemezler bile. ama farklı yollardan zor duruma düşürme yolunu denerler. başarılı olamazlar çünkü hiç bir kesim onları istemedi. sevmedi. bittiler artık.
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Nevzat beye katılıyorum. Bu millet hazırlıksız yakalandığı halde bu tepkiyi verdiyse her an darbeye hazır bir Milletimiz var buna hiç kimse cürret edemez.Selamlar
    Cevapla
  • Nevzat Öztürk 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanın görüşlerine katılıyorum. hatta şunu da söyleyebilirim ki bu sefer böyle bir girişimde bulunanların karşısında yüzbinlerce ÖMER HALİSDEMİR ler olur ve onları kimse bu halkın elinden alamaz bu dedikoduları çıkaranlar ülke çıkarlarına kesinlikle hizmet etmeyenlerdir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı