CHP'den terör olayları için genel görüşme talebi

CHP, "Yanlış dış politika uygulamaları, tırmanan terör olaylarının" ele alınması için Mecliste Genel Görüşme açılmasını talep etti.

CHP'den terör olayları için genel görüşme talebi
CHP'den terör olayları için genel görüşme talebi
GİRİŞ 20.12.2016 15:28 GÜNCELLEME 20.12.2016 15:28

CHP grup başkanvekilleri Levent Gök, Engin Altay ve Özgür Özel imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan gerekçede, Türkiye'nin, ulusal bütünlüğü ve bekası açısından Cumhuriyet tarihinin en tehlikeli sürecini yaşadığı savunuldu.

Gerekçede, iktidarın, Suriye konusunda izlediği, Türkiye’yi uluslararası alanda tartışılır kılan, itibarını zedeleyen, ulusal güvenliğini tehlikeye atan ve son günlerde yaşanan yeni gelişmelerle savaşın eşiğine sürükleyen politikaların, ülkenin bekasını tehdit eder boyuta ulaştığı ileri sürüldü.

Türkiye'nin, terör örgütlerinin hedefi haline geldiği, sokaklarında dolaşılamayan, uluslararası organizasyonların yapılamadığı, polis ve askerin ülkenin her noktasında hedef haline getirildiği bir ülke konumuna geldiği iddia edildi.

Terör örgütlerinin, ülkenin her noktasında eylem yapabilecek kabiliyete ulaştığı ifade edilen gerekçede, terör örgütlerinin önlenemeyen eylemleriyle Türkiye'nin, uluslararası alanda sürüklenen ve başkaları tarafından yönlendirilebilecek bir ülke haline getirildiği savunuldu.

Gerekçede, "Bu terör saldırılarının ardından, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a yönelik suikast Türkiye’nin her türlü provokasyona açık bir hale getirildiğini ortaya koymuştur. Tüm bu yaşananlar Türkiye’nin yönetilemediğini tartışmasız şekilde ortaya koymaktadır. Türkiye’nin geldiği bu tehlikeli durumun TBMM Genel Kurulunda ele alınması son derece önem taşımaktadır." değerlendirmesinde bulunuldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!