Kılıçdaroğlu Almanya yolcusu

Türkiye’yi her seferinde Avrupa’ya şikayet eden ve sırtını Almanya’ya dayayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki günlerde Almanya’nın başkenti Berlin’e gitmeye hazırlanıyor.

Kılıçdaroğlu Almanya yolcusu
Kılıçdaroğlu Almanya yolcusu
GİRİŞ 23.07.2017 08:35 GÜNCELLEME 23.07.2017 08:35
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Alman Sosyal Demokrat Parti SPD’nin başbakan adayı ve Avrupa Parlamentosu eski Başkanı Martin Schulz geçtiğimiz günlerde telefonda Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Erdoğan karşıtlığının ana gündemini oluşturduğu görüşmede, Alman Dışişleri Bakanının açıkladığı yaptırımların Erdoğan’ın politikasına karşı uygulanan yaptırımlar olduğu, Türkiye’ye düşmanlık konusunda aynı düşüncede oldukları vurgulandı. Schulz, "Biz Türkiye’de demokrasi ve hukuk devleti için mücadele edenlerin yanındayız. Bunu Kılıçdaroğlu’na açıkça ifade ettim. O da bu ifademi aynı şekilde değerlendirdi" ifadelerini kullandı.

7 HAZİRAN’DA DEVREDEYDİ

Martin Schulz, 7 Haziran seçimlerinden önce Türkiye’ye gelmiş, sandıktan tek başına iktidar çıkmayacağı kehanetinde bulunarak, koalisyon yönlendirmeleri yapmıştı. Schulz, beraberindeki parlamento heyeti ile birlikte 8 Nisan’da Meclis’te siyasi partilerin gruplarıyla görüşmüştü. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Schulz’un önerilerini dinleyerek, ekonomi odaklı bir seçim kampanyası yürüteceklerini belirtmişti.

Öte yandan Schulz, Kılıçdaroğlu’nun yakın bir zamanda SPD daveti ile Berlin’e gideceğini açıkladı. Kılıçdaroğlu kaset kumpası öncesinde de Almanya'ya gitmişti.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 74
  • Hakkı hoca 6 yıl önce Şikayet Et
    İsrail hariç bütün düşmanlarımızın ayağına gittin. Yürüyerek mı gideceksin
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanyadaki hainlerle yürür
    Cevapla
  • İbrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    Yarın can dündar hainiyle boy boy fotolarını görürüz kılıçtar oğlunun hem almanlar seni seviyor kılıçtaroğlu orda kal gitmişken burda fazla sevenin yok zaten
    Cevapla
  • Ertuğrul 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeni yürüyüş taktikleri alacaktır bir potin hediye ederler artık destek için. Gidişin olur gelişi olmaz inşallah.
    Cevapla
  • Fatih 43 6 yıl önce Şikayet Et
    Kemalim babalarından fikir almaya gidiyor oraya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk