Başbakan'dan yeni anayasa açıklaması

Başbakan Erdoğan dün gece sürpriz bir şekilde kürsüye çıktı ve yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili umudunu yitirdiğini söyledi.

Başbakan'dan yeni anayasa açıklaması
Başbakan'dan yeni anayasa açıklaması
GİRİŞ 04.11.2012 13:00 GÜNCELLEME 04.11.2012 13:04

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'daki kampında dün akşam sürpriz bir şekilde tekrar kürsüye çıktı. Süt dağıtımının eğitim-öğretim yılının ikinci yarısında tekrar başlayacağını söyleyen Erdoğan'ın, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili umudunu yitirdiğini ve "Olsun, sonu kıyamet değil. Daha önce 12 Eylül'deki paket ile birlikte 26 maddelik önemli düzenlemeleri hayata geçirmiştik. O 26 madde ile idare ederiz" dediği öğrenildi.

AK Parti'nin Kızılcahamam'da gerçekleşen geleneksel 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı bugün sona eriyor. Başbakan Erdoğan'ın kapanış konuşmasıyla sona erecek olan istişare ve değerlendirme toplantısının son gününde ise Başbakan Erdoğan, milletvekillerinin sorularını cevaplayacak. Dün gerçekleşen toplantılarda ise sunumlar yapılmış ve terör, ekonomi, yeni anayasa, dış politika ve yerel seçimler hakkında bilgiler verilmişti. Dünkü toplantının sona ermesinin ardından ise bazı milletvekilleri geleneksel hale gelen halı saha maçında buluşmuştu. Halı saha maçından hemen önce ise Başbakan Erdoğan'ın sürpriz bir şekilde ikinci kez kürsüye geldiği ve bir takım açıklamalarda bulunduğu öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ın ilk olarak yeni anayasa çalışmalarına değindiği ve çalışmalar konusunda giderek umudunu yitirdiği yönünde ifadeler kullandığı belirtildi. Yeni anayasa çalışmalarına katılan diğer partilere daha önce 'Azami müştereklerin değerlendirilmesi' noktasında telkinde bulunduklarını hatırlatan Erdoğan'ın, diğer partilerden cevap gelmediğini söyleyerek, "Olsun, sonu kıyamet değil. Daha önce 12 Eylül'deki paket ile birlikte 26 maddelik önemli düzenlemeleri hayata geçirmiştik. O 26 madde ile idare ederiz" dediği öğrenildi.

SÜT DAĞITIMI TEKRAR BAŞLIYOR

AK Parti'nin geçen yıl Kızılcahamam'da gerçekleştirilen 18. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda okullarda süt dağıtılması kararı alınmış ve daha sonra da hayata geçirilmişti. Süt dağıtımıyla ilgili ise kamuoyunda sert tartışmalar olmuştu. Bu yıl başlayan eğitim-öğretim yılında ise süt dağıtımı durdurulmuş durumda. Başbakan Erdoğan'ın ise süt dağıtımından memnun olduğunu ve eğitim-öğretim yılının ikinci yarısında bu uygulamanın tekrar devam edeceğini kampta açıkladığı öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ın dün akşam ki son kürsü konuşmasında ayrıca büyükşehir yasasına da değindiği belirtildi. Yasanın imar bütünlüğünü sağlayan bir düzenleme olacağını söyleyen Erdoğan, bu yasayla ayrıca belediye hizmetlerinin daha da kolaylaşacağı değerlendirmesinde bulunduğu kaydedildi. Erdoğan'ın büyükşehir yasasını çok önemsediği ve ayrıca ilk defa büyük şehir olacak olan illerle ilgili olarak "Kaygıya gerek yok" dediği öğrenildi.

"AKINCI RUHLU, YETİŞMİŞ ELEMANA İHTİYAÇ VAR"

Başbakan Erdoğan'ın dün akşam milletvekillerine hitap ettiği konuşmasında ayrıca birçok ülkede açılan elçiliklerle ilgili bilgi verdiği ve buralarda görev alacak personelle ilgili önemli ipuçları verdiği kaydedildi. Yurt dışında Türkiye'yi temsil edecek yetişmiş elemanlara ihtiyaç olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan'ın, "Bu elemanlar, Akıncı ruhuna sahip ve bu doğrultuda çalışacak, Türkiye'yi iyi temsil edebilecek nitelikte olmalı" dediği öğrenildi.

Ayrıca, Başbakan Erdoğan'ın, dil bilen ve Türkiye'yi iyi temsil edebilecek bu tür insanların istisnai kadrolardan atamalarının yapılarak elçiliklere gönderilebileceğini söylediği ve yetişmiş elemanların illa büyük elçi olmasına gerek olmadığı, kadrosunun farklı yerlerde olabileceğine dikkat çektiği belirtildi. Bu alanda ihtiyaç olduğunu söyleyen Erdoğan'ın, "Fakat, bu tür yetişmiş elemanlar yer seçimi yapmayacak. Biz nereye gönderirsek orada görev alacak" dediği kaydedildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı