Erdoğan kafataslarını gösterip sordu

Başbakan Erdoğan grup toplantısında konuşurken, elindeki tarihi bir kitaptan sayfaları gösterip 'Bunun dinimizde ve insanlıkta yeri var mı? diye sordu.

GİRİŞ 26.02.2013 12:55 GÜNCELLEME 26.02.2013 15:32
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan, grup toplantısında Türk Antropoloji Enstitüsü'nün bir kitabındaki kafataslarını göstererek, "10 ayrı bölgede kafatasları ölçülmüş. Bizim millet tarifimiz bu olabilir mi" diye konuştu.

Erdoğan'ın sözleri şöyle;


Size tarihi vesika göstermek istiyorum. Türk Antropoloji Enstitüsü'nün bir kitabı. Kitapta raflarda yüzlerce kafatası var. Kadın ve erkekler üzerinde ölçümler yaplııyor. Kitabın 53. sayfasında yine raflarda kafatasları. 10 ayrı bölgede kafatasları ölçülmüş. Bizim millet tarifimiz bu olabilir mi? Bunun bizim dinimizde, bizim ruh dünyamızda yeri olabilir mi? BDP'nin peşine takılmış olan seçmen kardeşlerime, CHP seçmeni, MHP seçmeni kardeşlerime sesleniyorum. Rabbim "Sizi boylar halinde, kabileler halinde yarattık. Ta ki, tanışanısız" diye buyuruyor. Ardından devam ediyor Allah katında üstünlük takvadadır. Peygamber efendimiz de Arap'ın Acem'e, Acem'in Arap'a üstünlüğü yoktur diyor.

Milliyetçilik ayağımızın altındadır derken aşağılanmayı, etnik kökene dayalı bir milliyetçiliği kastediyoruz. Irkçılık anlamında da CHP'nin izinden giden BDP'nin milliyetçilik anlayışına prim vermeyiz. Biz milliyetçiliği yaşayan ve yaşatan bir partiyiz. Sloganlara sıkıştıran değil, millete hizmetle özdeşleştiren bir partiyiz."

YORUMLAR 17
  • @gumushanem29 11 yıl önce Şikayet Et
    TalipT kardeşim. Bak senin yorumuna ben bir şey diyemem.Yazdıklarında haklısın.Ben de tam onlardan bahsediyorum.Dediğim bu adamlar eleştirilmez değil.Yavuz şöyle yapmış dediğinde hemen höst kafir, alevisin gibi tepkiler geldi.Nihayetinde bunlar da insan hataları var.......Evet Yavuz'un şehzadelik döneminde Tebriz'e gidip Şah ile satranç oynadığı söylenir.Veya Mısır yolunda yaşananlar destanlaşmıştır.Aynı şekilde şiiri de.Ancak burada İsmail'in veya Selim'in mahlasını dahi bilmeyenler çıkıpta bir zahmet konu ile ilgili yorumlar yapmasınlar.
    Cevapla
  • TalipT 11 yıl önce Şikayet Et
    Şah İsmail.. Yıllardır Şah İsmail ile Yavuz arasındaki mücadeleyi nizam-ı alem uğrunda yapılmış kardeş kavgası olarak gördüm. 1-2 aydır yaptığım incelemelerde ise Şah İsmail'in zulümlerini (dönemin kaynaklarını referans veren Tufan Gündüz ve İskender Pala'nın kitaplarında) okudukça tüylerim diken diken oldu. Bilmiyoruz tabi, Osmanlı'da egemenliğini pekiştirmek için insanlara karşı aşırılıklarda bulunmuş mudur! Şah İsmail'in cengaverliği su götürmez bir gerçek ancak Yavuz'un (aksini tesbit edemediğim) satranç hikayesi de hiç yabana atılır cinsten bir cesaret değil. Elbette Yavuz'da Şah İsmail'de amelleri ile gittiler öte tarafa. Herkes ne ekdiyse dünyada ona biçer ahirette. O yüzden birbirimizi kırmaya iğnelemeye gerek yok. Tarihi, yaşandığı dönemin algılarını dikkate alarak öğrenmemiz yerinde olacaktır. Selamlar.
    Cevapla
  • @gumushanem29 11 yıl önce Şikayet Et
    Diğer bir nokta,. Korkak olduğumu ima etmişsiniz.Öyle olsaydı savaştan kaçsaydık Gever'de askerlik yapmaztık.1055'te kurşun beklemezdik.Cesurlar! gibi bedelli yapardık.
    Cevapla
  • @gumushanem29 11 yıl önce Şikayet Et
    Ben Gümüşhaneliyim Merkezdenim Alevi Değilim. Herhangi bir karın ağrımda yok.Karın ağrısı olanda belli.Yavuz'dan da bir korkum yok.Ölmüş gitmiş.Allah varsa taksiratını affetsin.Rahmetini esirgemesin.Bana gelince klavye adamı değilim, acizane bilimsel araştırma yapıyorum.Tarihi de televizyondaki 2-3 adamdan öğrenmiyorum sizin gibi.Objektif davranmaya çalışıyorum.Şah yenildi evet.Kaçtı ona da evet.Ama nasıl kaçtı, yaralandı da kaçtı.Ama siz sanıyorsunuz ki her şey nutuklarda size anlatıldığı gibi.Ben ''Yavuz savaş alanına inmedi dedim.'' diye niye zorlanıyorsunuz.İnmedi arkadaş.Osmanlı savaşta top kullandı.Bu nasıl delikanlılık.Aynı ABD'nin II. Dünya Savaşı'nda yaptığı gibi.Hani Başbakan'ın deyimi ile orantısız güç.Aynısını Mısır'da da yaptı.(Memlüklere karşı)Ama siz yok kahraman, yok cengaver, yok halife.Halife kelimesinin anlamını öğrenin sonra gelin.
    Cevapla
  • yavuz kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    gümüşhanenn senin var bi karın ağrın ama çözemedim. Benim hiç sormadığım soruları kendine sorup cevap vermişsin. Yavuz dan bu dar korkmana ürkmene de gerek. Ama osmanlının ilk halifesi . Neyse ben tarihçi değilim Sen git Mustafa Armağan oku yok bana uymaz dersen cine5 de Ahmet şimşirgil var onu izle o da olmadı habertürk de murat bardakçısız erhan afyonuyu takip et. Olaylar öyle şah ismail delikanlıydı diyerek tarih anlatılmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak