KKTC Demirel için yasta

KKTC'de, Süleyman Demirel'in vefatı nedeniyle bu sabah 0800'den, 19 Haziran Cuma mesai bitimine kadar bayraklar yarıya indirildi.

GİRİŞ 18.06.2015 16:45 GÜNCELLEME 18.06.2015 17:21

KKTC Başbakanlığı tarafından çıkarılan genelgeyle, Türkiye Cumhuriyeti 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı nedeniyle, Bayrak Yasası'nın verdiği yetkiye atfen ve KKTC Dışişleri Bakanlığı'nın önerisine istinaden, bu sabah 08.00'den 19 Haziran mesai bitimine kadar KKTC'de tüm resmi kurum ve kuruluşlarda bayrakların yarıya indirileceği ilan edildi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Cumhuriyeti eski Başbakanlarından ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı nedeniyle mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre Akıncı mesajında şunları kaydetti 

Türkiye Cumhuriyeti eski Başbakanlarından ve 9. Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel'in ebediyete intikal ettiğini büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Uzun yıllar parti başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak halkına değerli hizmetler vermiş bir lider olan Süleyman Demirel, Türk siyasi yaşamı ve tarihindeki yerini almıştır. Merhum Cumhurbaşkanı Demirel'e Allah'tan rahmet, başta yakınları ve siyaset arkadaşları olmak üzere, tüm Türk ulusuna başsağlığı ve sabır dilerim. Ruhu şad olsun.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor