Rumlardan Hristofyas'a düşük not

Rum Yönetimi Başkanlığı görevini çok elverişli şartlar altında devralan Dimitris Hirstofyas, 5 yıllık iktidar döneminde önüne gelen bütün hayati meselelerin yönetimi konusunda katılımcılardan düşük not aldı.

Rumlardan Hristofyas'a düşük not
Rumlardan Hristofyas'a düşük not
GİRİŞ 15.01.2013 12:18 GÜNCELLEME 15.01.2013 12:18

Rum Filelefheros gazetesinin Güney Kıbrıs'ta bulunan RAİ isimli şirkete yaptırdığı ankete göre, Hristofyas'ın 2008 Kasımı'nda 2,9 olan "pekiyi" notunun 1,9'a düştüğünü, Hristofyas'tan memnun olan seçmenlerin oranının da yüzde 67'den yüzde 27'ye gerilediğini yazdı.

Habere göre görüşüne başvurulan iki kişiden biri Hristofyas'ın Kıbrıs sorunundaki icraatlarından hiç memnun olmadığını söyledi. Bu konu göreve ilk başladığında Hristofyas'ın elindeki en güçlü kozlarından biriydi. Hristofyas'ın en düşük notu (1,6) ekonomi yönetiminden aldı. Seçmenlerin yüzde 60'ı ekonomi yönetiminden hiç memnun olmadığını, yüzde 16'sı da az memnun olduğunu söyledi.

Gazete, başkanlık seçimlerinin favori adayı Nikos Anastasiadis'i desteklemeye karar veren seçmenlerin yüzde 90'ının ve rakibi Yorgos Lillikas'ı desteklemeye karar verenlerin yüzde 70'inin Hristofyas'ın icraatlarından hiç memnun olmadığını belirtti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi