Yunan ve Türk Milliyetçiliğine Dini Aşılamak

Koç Üniversitesi Yayınları, iki kategoride Kutsal Sentez: Yunan ve Türk Milliyetçiliğine Dini Aşılamak adlı kitabı yayımladı.

Yunan ve Türk Milliyetçiliğine Dini Aşılamak
Yunan ve Türk Milliyetçiliğine Dini Aşılamak
GİRİŞ 24.11.2014 14:30 GÜNCELLEME 24.11.2014 14:30

 Koç Üniversitesi Yayınları’ndan çıkan, İoannis N. Grigoriadis’in yazdığı Kutsal Sentez: Yunan ve Türk Milliyetçiliğine Dini Aşılamak adlı kitap raflardaki yerini aldı.

İoannis Grigoriadis kitapta, seküler ve ilerici bir ideoloji olarak kusursuz bir aydınlanma geçmişine sahip olan milliyetçiliğin; Ege'nin iki yakasında gelenekle ve mezhepçilikle nasıl ilişkilendirilip pekiştirildiğine dair bir analiz sunuyor.

İoannis Grigoriadis, eş zamanlı gerçekleşmemiş olsa da benzer toplumsal ve siyasal olaylarla koşullanan bu iki süreci karşılaştırarak, sekülerizmden din ve milliyetçiliği uzlaştıran bir senteze geçişi inceliyor. Yunan-Hıristiyan sentezi, ülkenin birbiriyle bağdaştırılamayacağı iddia edilen klasik ve ortaçağ mirasları arasında köprü kurma, aynı zamanda Osmanlı’nın Rum milletinden olabildiğince geniş bir parçayı yeni doğan Yunan ulusuna katma amacını taşıyor.

Türkiye’de ise İslam, Cumhuriyet Türkiye’sinin Osmanlı geçmişiyle bağlantısını kuran ve millet sistemindeki farklı etnik, dini ve kültürel grupları birleştiren bir kuvvet olarak görülüyor. Kitap, Yunan-Hıristiyan sentezinden Türk-İslam sentezine doğru bir köprü kuruyor.

KİTABIN KÜNYESİ:

Kitabın Adı: Kutsal Sentez: Yunan ve Türk Milliyetçiliğine Dini Aşılamak
Yazan: İoannis N. Grigoriadis
Çeviri: İdil Çetin
Redaksiyon: Cem Soydemir
1. Baskı: Yılmaz Ofset İstanbul, Kasım 2014
Sayfa: 183
Ebat: 15 x 21 cm.
ISBN: 978-605-5250-38-6
Barkod: 9786055250386
Kategori: Siyaset Bilimi, Tarih

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...