Sargut'un yeni eseri; Gözlerin nuru namaz

Yazar Cemalnur Sargut’un yeni eseri “Gözlerin Nûru Namaz” Ramazan ayında tüm kitapçılarda.

Sargut'un yeni eseri; Gözlerin nuru namaz
Sargut'un yeni eseri; Gözlerin nuru namaz
GİRİŞ 23.06.2015 13:46 GÜNCELLEME 23.06.2015 13:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cemalnur Sargut Nefes Yayınevi’nden çıkan yeni eseri “Gözlerin Nuru Namaz”da okurlarına Namaz’ı anlatıyor.

Dini vecibelerin büyük bir aşk ile yerine getirildiği ramazan ayında mutasavvıf-yazar Cemalnur Sargut, Nefes Yayınevi’nden çıkan yeni eserinde okurlarına “namaz”ı anlatıyor. Sargut, “Gözlerin Nûru Namaz” isimli eserinde Peygamberimizin (s.a.v) gözümün nuru diye tanımladığı namazın iç ve dış manalarını açıklıyor.

Üç bölümden oluşan kitapta başlıklar şu şekilde;

Namaz-Salât, Namazın Bölümleri ve Vakit namazları. Yazar eserinde, bunlara ek olarak, nafile namazlar, vitr namazı, Cuma ve bayram namazı gibi konulara da yer veriyor. Namazın bölümlerini tek tek ele alarak inceleyen yazar niyet, tekbir, kıyam, rükû ve secde gibi namazla ilgili temel kavramların dış manalarının yanı sıra iç manalarını da çeşitli menkıbeler ve Velî’lerin yorumlarıyla açıklayarak okuyucuya ulaştırıyor.

Cemalnur Sargut takipçilerinin büyük bir merakla beklediği çalışma olan “Gözlerin Nûru Namaz”, bu beklentiyi boşa çıkarmayacak bir şekilde dopdolu bir içerikle çıkıyor okurların karşısına…

CEMÂLNUR SARGUT KİMDİR?

Cemâlnur Sargut 1952'de İstanbul'da doğmuş; üniversite eğitimini Kimya Mühendisliği dalında tamamladıktan sonra 20 yıl kimya öğretmeni olarak görev yapmıştır. Mutasavvıf bir ailede yetişen Cemâlnur Sargut, gençlik yıllarında felsefeye ilgi duymuş ve büyük felsefecilerin hayatlarını incelemiştir. Felsefenin yaşanılamayan bir ilim olduğunu fark etmesinin ardından, ilmini hâl etmiş bir örneğin arayışı içinde Mevlânâ'ya yönelmiş ve hocası Sâmiha Ayverdi'nin isteğiyle Kur'an-ı Kerîm ve karşılaştırmalı Mesnevi çalışmalarına başlamıştır. Ve bunu tâkiben yine hocasının teşvikiyle 24 yaşında gençlerle başladığı Mesnevi çalışmalarına bugün milyonlara hitâb ederek devam etmektedir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • nazım 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah nurunu almış bu kadının.Önce başını halletsin.Sonra fetva versin millete.Din simsarları bunlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber