Savcı Sayan'ın yeni kitabı: Uzun adam gençliği

Savcı Sayan'ın bir dönemi anlatan Uzun adam gençliği raflardaki yerini aldı.

Savcı Sayan'ın yeni kitabı: Uzun adam gençliği
Savcı Sayan'ın yeni kitabı: Uzun adam gençliği
GİRİŞ 28.10.2015 12:04 GÜNCELLEME 28.10.2015 13:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İnsanlık tarihi boyunca her fikir ve ya inanç akımı kendine göre mutlaka taraftar bulmuştur. Bu akımlar kendini ya besleyerek büyütmüş ya da tam tersine tarih sayfalarında yok olup gitmiştir.

Bu akımlara kaynak oluşturmak ise toplum önünde lider vasfı taşıyan şahıslar üzerinden yürümektedir. Günümüzde bu düşünce ve akımların beslenerek kendisine taraftar toplama noktasındaki en büyük katkıyı medya sağlamaktadır. Medya istediğinde kişiyi ya kahramana ya da nefret edilen bir ucubeye çevirme gücüne de sahiptir.

Her şeyde olduğu gibi medya da mutlaka bir şeylerden ya da birilerinden yanadır. Öyle ya da böyle mutlaka bir şeylere taraf olur insan ve onun yönetimindeki her şey…

Medya bir insanı nasıl bir konuma getirir tartışmalı ve çok su götürü bir konudur elbette. Şimdi medyanın her an gözü önünde yaşayan birisinin başka bir kişi tarafından didik didik incelenmesi ve onun zihnindeki haritayı çözebilmesi mümkün müdür desek?

Elbette mümkündür. Fakat bunun için bir derdinizin ve bir dava aşkınızın olması da şarttır.

"Uzun Adam”ın Bir Gençlik Hayali Var

Bir dönem CHP üyesi olan Savcı Sayan, Uzun Adam olarak nitelendirdiği Recep Tayyip Erdoğan’ı yakın takibe almış. Onun değer yargılarını, hedeflerini, inançlarını, bu millet için istediklerini kendi akıl ve vicdan terazisinde bir ölçeğe tabi tutmuş. Ve kendisini en çok etkileyen tarafını, yani bu ülkenin gençleri için düşünce ve hedeflerini kaleme alarak “Uzun Adam Gençliği” adlı kitaba imza atmış.

Kitabında şöyle diyor Sayan; “Bu ülkenin bağımlılığını, bu toplumun yozlaşmasını ve bu milletin dağılmasını isteyenler, bu ülkenin gençliğini kendi tarihinden nefret ettirerek işe başlamışlardır. Gençliğe, atalarının birtakım cahil, yobaz, vahşî adamlar olduğunu, onlardan nefret etmenin çok önemli olduğunu öğretmişlerdir.

Oysa hakikat, onların söylediği gibi değildir. Bu toplum ve bu toplumun temsilcisi olduğu medeniyet, çok üstün insanî değerler çevresinde kurulmuştur. Zamanında en ileri ve en mutlu insanlığı temsil etmiş, birçok konuda başkalarına örnek olmuş veya yol göstermiştir.”

Yazar, "Uzun Adam Gençliği" adlı kitabında bir liderin gençlik için hayallerini ele alarak tarihe kayıt düşülecek olan yeniden diriliş sürecini ve ülkesinin gençlerine işaret ettiği hedefleri madde madde anlatmış.

Yazar Sayan diyor ki; “Uzun Adam bu ülkenin gençliği için elini değil, bedenini bile taşın altına koyar. Onun kadar cesaretle yürüyen bir lider kim olursa olsun arkasından giderdim. O’na diktatör diyorsunuz. Hangi diktatörün yüreğinde gençliği için bu kadar merhamet ve kaygı bulabilirdiniz merak ediyorum?” diyor.

Bu kitap bir liderin nasıl olması gerektiğini ve bir ülkenin asıl temellerinin gençler olduğunu farkında olan bir siyasi fikri analiz ediyor. Lore Kitap tarafından çıkartılan "Uzun Adam Gençliği" raflarda yerini bulmuş durumda…

Uzun Adam Gençliği – Lore Kitap – Savcı Sayan

 

YORUMLAR 5
  • Reisbaskanolacak 8 yıl önce Şikayet Et
    Savcı sayan adamın dibidir... Yapar mı? Yapmış...inşallah bende alıp okuyacagim
    Cevapla
  • napsitli 8 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle bu kitap okunmali
    Cevapla
  • Oguz 8 yıl önce Şikayet Et
    Adamin dibisin savci sayan chp liler kurban olsun sana
    Cevapla
  • İstanbul 8 yıl önce Şikayet Et
    “Uzun Adam bu ülkenin gençliği için elini değil, bedenini bile taşın altına koyar. Onun kadar cesaretle yürüyen bir lider kim olursa olsun arkasından giderdim. O’na diktatör diyorsunuz. Hangi diktatörün yüreğinde gençliği için bu kadar merhamet ve kaygı bulabilirdiniz merak ediyorum?” 
    Cevapla
  • sadik 8 yıl önce Şikayet Et
    Bütün chp liler senin gibi olsa memleket ucar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi