Seyfullah Şenel’in “bi bakp çıkcm" kitabı çıktı

Seyfullah Şenel’in “bi bakp çıkcm” kitabının tanıtım Türkiye Yazarlar Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Seyfullah Şenel’in “bi bakp çıkcm" kitabı çıktı
Seyfullah Şenel’in “bi bakp çıkcm" kitabı çıktı
GİRİŞ 18.11.2017 17:18 GÜNCELLEME 18.11.2017 17:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesinin ev sahipliğinde, Genç Düşünce Yayınlarının yeni kitabı “bi bakp çıkcm” okuyucuların karşısına çıktı.
 
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Mahmut Bıyıklı, “Gençleri yakalamamız gerekiyor. Bu sebeple gençlere onların dilinden, anlayabilecekleri bir üslupla seslenen Seyfullah Şenel’in kitabını burada tanıtmaktan dolayı mutluyuz.” dedi. 
 
Sonrasında söz alan Seyfullah Şenel, hayatından kesitlerle insanları, muhabbet etmenin önemini anlamaya davet etti. Muhabbetin içinin boşaldığını, muhabbetin tekrar geri gelmesinin ancak samimiyetle olabileceğini söyledi. Samimiyetin, sevmekten geçtiğini anlatarak, “gençleri hep ama hep sevdim, günahkarı da sevdim, ateisti de sevdim, uyuşturucu bağımlısını da sevdim, aşktan bitap düşmüşünü de sevdim” dedi. Gençlerin yaşadığımız zamanda ilgilerini çekmenin çok zor olduğunu belirten Şenel, bu sebeple ilgilerini uyanık tutmanın ve “bu kitap senin dilinden ve dünyandan kardeşim” diyebilmenin derdinde olduklarını belirtti. Yaptıkları muhabbetlerde konu başlıklarını da buna göre seçtiğini, gençlerin buna çok ilgi gösterdiklerini söyledi. 
 
Yeni nesil gençlik sohbeti olarak tanımlanan “Tembihname” programından da bahseden Seyfullah Şenel, bunu kurma amaçlarını:
“müthiş bir kuşak çatışması var, sokağın dili yani gençliğin dili ile ilmin ya da ilim adamlarının dili arasında dünyalar var. Ve her önüne gelenin ağzında aynı replik ne olacak bu gençlerin hali, biz bu sorunun cevabını vermek amacıyla yola çıktık. Bu aradaki mesafeyi kısalttık, çok şükür bunu da başardığımızı görüyorum.” diyerek cevapladı.
 
Yazdığı kitabın, gençlere dokunabildiği kadar amacına ulaşacağını söyleyerek konuşmasını tamamladı.
 
Seyfullah Şenel’in imza takdimi ve sonrasında VeraBand grubunun ezgileriyle program tamamlandı.

 

YORUMLAR 1
  • İbrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    Okudum. Güzel ve hasbi bir çalışma. Gençlerin dilini yakalamaya dertli bir çalışma. Allah celle muvaffak etsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez