Kalay'ın yeni eserleri sevenleriyle buluştu

Dr.M. Şerafeddin Kalay'ın ''Mü'Minin Miracı Namaz'' ve ''İslâm Hukukunda Tabiî Kaynaklar'' adlı iki eseri sevenleriyle buluştu.

Kalay'ın yeni eserleri sevenleriyle buluştu
Kalay'ın yeni eserleri sevenleriyle buluştu
GİRİŞ 16.03.2018 17:12 GÜNCELLEME 16.03.2018 18:42

Safa Yayın Dağıtım'dan çıkan kaynak eserler ve kapak yazıları şöyle;

İbâdet, Allah’a kulluğun ifadesidir, nişanesidir. Ona kul olmak ve bu kulluğun gereğini yerine getirmek insana şeref kazandıracağı gibi, başka bir varlığa kul olunamayacağının, Allah rızasının her rızanın üzerinde tutulacağının da ilanıdır.

Her kul Rabbini bilmek, ona ibâdet ve tâatte bulunmak, hayat akışını onun rızasına göre sürdürmek, hatalar işleyince ona sığınmak, yardıma muhtaç olduğunda ondan yardım dilemek, onun emir ve yasaklarına uyarak iki cihan huzur ve saâdetine ermek için gayret etmek ve yaratılış gayesinin ona ibâdet, ona kulluk olduğunu idrak etmek zorundadır.
Namazın kıymetini vurgulamak için dillerde dolaşan bir cümle vardır: ''Namaz mü’minin miracıdır.'' Bu güzel bir ifadedir. O, mü’mine günde beş kere Rabbinin huzuruna durma, kalbini manevî hazla doldurma ve gönlünü berraklığa ulaştırma imkânı verir.

 

 

Bir insanın hayatını devam ettirmek için nasıl sindireceği gıdaya ihtiyacı varsa manevî hayatını devam ettirmek için de gönlünün sindireceği ulvî gıdaya ihtiyacı vardır. Bu çeşit gıda hem besleyici, hem de arındırıcıdır. 

İSLÂM HUKUKUNDA TABİÎ KAYNAKLAR

İslâm Hukukunda yer alan ve hukukî açıdan son derece değer taşıyan, fıkhı meleke geliştiren ve ufuk açan, öğrendikçe hayretleri celbeden nice mesele yer alır. Kaynaklarımız bu bilgilerle doludur.

Şüphesiz bunlardan biri de tabiî kaynaklarla ilgili hükümleri, onların şahıs mülkiyetine geçiş şartlarını sinesinde barındıran mübah mallarla ilgili olan meseleler ve bilgilerdir. Rabbimiz, dönüşün ona olduğunu dile getirerek dünya hayatında bütün yapılanların muhasebeden geçeceği hakikatini hatırlatır.

Dünya hayatının, hesabını verecek şekilde yaşanmasını istiyordu. Ona göre kazanın, ona göre harcayın, hayatınızın bütününe ona göre yön verin buyurur ve hayat nizâmının nasıl ve ne yönde olması gerektiğine dikkat çeker. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor