"Sakin şehir"de mandalina şenliği

Mandalina sezonu, kaliteli Satsumasıyla tanınan Seferihisar'da şenlikle kutlandı

"Sakin şehir"de mandalina şenliği
"Sakin şehir"de mandalina şenliği
GİRİŞ 16.11.2014 16:19 GÜNCELLEME 16.11.2014 16:19

Mandalina sezonu, Türkiye'nin ilk Cittaslow'u (sakin şehir) Seferihisar ilçesinde, bu yıl 15'incisi düzenlenen "mandalina şenliği" ile kutlandı.

Satsuma türü mandalinasıyla ünlü ilçede, mandalinanın tanıtımı, üreticilerin desteklenmesi ve teşvik edilmesi amacıyla belediye tarafından düzenlenen şenlik Şehitler Çeşmesi - kapalı pazar yeri arasındaki kortej yürüyüşüyle başladı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, İzmir'in sanayi, turizm ve ticaretin yanı sıra tarım ve hayvancılığıyla da öne çıktığını belirterek, şenliğin bölgenin tanıtımında önemli rol oynadığını söyledi.

Kentteki tarım ürünlerinin kalitesi ve çeşitliliğiyle dikkati çektiğini aktaran Toprak, birçok kişinin de geçimini tarımla sağladığını kaydetti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da şenliğin gittikçe ivme kazanarak adını ülke dışından duyurmaya başladığını ifade ederek, "Dünyanın en önemli önemli sorunları çevre, gıda ve istihdam. Çevre sorunu için tüm ülkeler bir araya gelmeli. Çevre gidince gıda da olmaz. Gıda sorunun çaresi üreticiler, topraklarımız. İstihdam sorunum için de Türkiye'nin elinde iki argüman var, turizm, tarım ve hayvancılık. Eğer milyonlarca dönüm ekilmeyen arazi varsa bu yönetimin sorunu. Türkiye'de boş arazi bırakmamalıyız" diye konuştu.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise ilçenin büyük bir mandalina bahçesi olduğunu belirterek, mandalinanın son 50-60 yıldır en önemli en temel zenginlik kaynağı olduğunu, bu kaynağı korumak için çalıştıklarını söyledi.

Katılımcılara mandalina ve keşkek ikram edilen etkinlik kapsamında üreticiler stant açtı, "En İyi Mandalina Yetiştiricisi", "2014 Mandalina Kral ve Kraliçesi", "En İyi Mandalinalı Tatlı Yarışması", "En Yavaş Bisiklet Sürme", "En İyi Mandalinalı Hediyelik Eşya Tasarımı" yarışmaları düzenlendi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!