Din hizmetinin yanı sıra köyün tüm işlerine koşuyor

Gürpınar ilçesinde görev yapan İmam Erdoğan, farklı iş alanlarındaki becerisiyle mahallelilerin sorunlarına çözüm üretiyor

Din hizmetinin yanı sıra köyün tüm işlerine koşuyor
Din hizmetinin yanı sıra köyün tüm işlerine koşuyor
GİRİŞ 30.01.2015 15:37 GÜNCELLEME 30.01.2015 15:37

Gürpınar ilçesinin Kuşdağı Mahallesinde görev yapan İmam Cercis Erdoğan, kepçe operatörlüğü, elektrik elektronik tamirciliği, enjeksiyon, dikiş-nakış ve okuma yazma kurs eğitmenliği, inşaat ustalığı gibi farklı meslek tecrübeleriyle görev yaptığı mahallenin sorunlarını çözüyor.

Gürpınar merkeze 6 kilometre uzaklıktaki Kuşdağı Mahallesinde 15 yıldır imamlık yapan Erdoğan, mahallede yaşayan vatandaşların birçok sorununa el becerisi ve kıvrak zekasıyla çözüm buluyor.

Ezan vakitlerinde camiye gelerek ezan okuyan, ardından da cemaatle namaz kılan Erdoğan, imamlık öncesi çalıştığı hastanede edindiği sağlık bilgisiyle, sağlık ocağına gidemeyen hastaların iğnelerini yapıyor varsa serumunu takıyor.

Caminin bitişiğine çok amaçlı salon yapan Erdoğan, bu sayede mahallede okuma yazma bilmeyenlerin okuma yazma öğrenmesini, kadınların dikiş nakış öğrenerek aile bütçelerine katkı sağlamasını ve mahalle sakinlerinin bir araya gelebileceği, gerektiğinde taziye evi olarak kullanacağı bir mekanı köye sağlamanın da mutluluğunu yaşıyor.

Ayrıca elektronik cihazları da tamir eden Erdoğan, bu özelliği ile eşyaları arızalanan köylülerin imdadına yetişiyor ve bozulan elektronik eşyaları onarıyor.

Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir imamın sadece namaz kıldırma veya ezan okuma memuru olmadığını söyledi.

Kırsal kesimlerde imamların halkın birçok sorununu çözmesi gerektiğini belirten ​Erdoğan, şöyle konuştu:

"Din hizmetinin yanı sıra köydeki birçok sorunu da çözmeye çalışıyorum. Acil durumlarda hastanın iğnesini yapıyor ve gerekiyorsa serumunu bağlıyorum. Arızalan cihazları tamir ediyor, inşaat ve su şebekesiyle ilgili sorunları çözmeye çalışıyorum. Bunların hepsini imam olduktan sonra öğrendim. Öğrencilerimiz kış şartlarında okula gidemiyorlardı. Ekipler ancak 2-3 gün sonra gelebiliyorlar. Ben kepçeyle yolları açabiliyorum. Yani sıkıntıları elimden geldiğince çözüyorum."

Mahalle sakinleri ise böyle bir imama sahip oldukları için şanslı ve mutlu olduklarını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi