Kanuni'nin türbesinin yeri kesinleşti

1566'da Zigetvar Kuşatması sırasında hayatını kaybeden Kanuni Sultan Süleyman’ın iç organlarının defnedildiği türbe gün yüzüne çıkarıldı.

GİRİŞ 09.09.2016 12:28 GÜNCELLEME 09.09.2016 12:56
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), 1566'da Zigetvar Kuşatması sırasında hayatını kaybeden Kanuni Sultan Süleyman’ın iç organlarının defnedildiği yeri kesin olarak buldu. 

Araştırmayı yürüten ekibin başındaki ODTÜ Mimarlık Tarihi Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Ali Uzay Peker yaptığı açıklamada, TİKA'nın verdiği destek neticesinde, 1566'da Zigetvar Kuşatması sırasında hayatını kaybeden Kanuni Sultan Süleyman’ın iç organlarının defnedildiği yerin kesin olarak bulunduğunu söyledi. 

ÇALIŞMALAR NASIL BAŞLADI?

Peker, Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının gömülü olduğu yerin bulunması için 2009'da Meryem Ana Kilisesi'nde yapılan çalışmalarda herhangi bir sonuç alınamadığını, daha sonra ise TİKA ve Pecs Üniversitesi'nin birlikte çalışma başlattığını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • gökhan 7 yıl önce Şikayet Et
    ruhları şad olsun
    Cevapla
  • cnm 7 yıl önce Şikayet Et
    peki tmm
    Cevapla
  • abcd 7 yıl önce Şikayet Et
    Buldum amasoylememm
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    iç organkarını niye çıkarmışlarki? Dinimiz buna müdade etmez
    Cevapla
  • xxx 7 yıl önce Şikayet Et
    zigetvar kalesi daha ele geçirilmediği için askerlerin morali bozulmasın boşluğa düşmesin diye yeni padişah Sultan Selim Han gelene kadar naaşı çürümesin diye iç organlarını çıkarıp oraya gömüp bedenini ilaçlayıp beklettiler Selim Han gelemeden kale ele geçirilmiş ve bedeni getirdiler.
    Cevapla
  • rte 7 yıl önce Şikayet Et
    ne bu şimdi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz