Diyanet İşleri Başkanı Erbaş gençlerle buluştu...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Ailece Sabah Namazı Buluşması” etkinliği kapsamında, sabah namazında çocuklar, gençler ve vatandaşlar ile buluştu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş gençlerle buluştu...
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş gençlerle buluştu...
GİRİŞ 07.01.2018 16:36 GÜNCELLEME 07.01.2018 16:36

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde bulunan Millet Camii’nde kılınan namazdan sonra başkan Erbaş, namazın ardından gençlerle sohbet etti, selfie çektirdi.

ETKİNLİK MİLLET CAMİİ'NDE GERÇEKLEŞTİ

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Ankara Temsilciliği’nin işbirliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bulunan Millet Camii’nde gerçekleştirilen etkinliğin ana konusu “Kudüs İçin Dua’ya” oldu. Namazın ardından cemaate hitap eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mescid-i Aksa’nın özgür olmadığını belirterek, “İşte Kudüs, 60-70 yıldır ağlıyor, Mescid-i Aksa ağlıyor. Mescid-i Aksa özgür değil. Müslümanlar Mescid-i Aksa’ya rahat rahat giremiyor, silahların gölgesinde giriyor” dedi.

GENÇLERE KUDÜS'E BİRLİKTE GİDELİM DEDİ

Mescid-i Aksa’nın özgürleşmesinin yolunun Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olmasından geçtiğini dile getiren Başkan Erbaş, “İşte onun için bu birlik beraberlik bütün İslam dünyasında hakim olursa Kudüs özgürlüğüne kavuşacaktır, Mescid-i Aksa özgürlüğüne kavuşacaktır. Bunun için peygamberlerden bize bir hatıra olan Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın özgür olabilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Grup-grup, kafile-kafile Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya ziyaretlere gitmemiz lazım. Çünkü Mescid-i Aksa ne kadar çok bizleri görürse o kadar mutlu olacaktır. Mescid-i Aksa’da, Kudüs’te Müslümanlar ne kadar çok bizleri görürse, ne kadar çok genç görürse o kadar bağrına basacaktır, o kadar mutlu olacaktır” diye konuştu.

"ÇOCUKLARLA CAMİYE GELMEK EN MAKBUL İBADETLERDEN BİRİ"

"Konuşmasında büyüklerin çocuklarla ve gençlerle camiye gelmesinin en makbul ibadetlerden biri olduğunu kaydeden Erbaş, bu manzaraların artması temennisinde bulundu. “Camilerimiz bizlerle, Müslümanlarla, gençlerle, çocuklarla mutlu hale geliyor. Süsleniyor adeta camilerimiz” diyen Erbaş, cemaatsiz, çocuksuz, gençsiz camilerin mahzun kaldığını ifade etti. Erbaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Camilerin süsü çocuklardır, camilerin süsü gençlerdir, Müslümanlardır. 5 vakit namazda safları dolu dolu olan camilerimiz diğerlerine göre daha güzeldir, daha mutludur. Onun için beş vakit namazımızda camilerimize devam etmeye çalışalım elimizden geldiği kadar.”

Programdan sonra cemaatle selamlaşan Başkan Erbaş, ardından da çocuklar ve gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi