93 harbi beyaz perdeye taşınıyor

Tarihte '93 Harbi' olarak bilinen 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında yaşananlar 'Aziziye' ismiyle beyaz perdeye taşınıyor.

93 harbi beyaz perdeye taşınıyor
93 harbi beyaz perdeye taşınıyor
GİRİŞ 10.12.2009 20:11 GÜNCELLEME 10.12.2009 20:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Erzurum'un Aziziye ilçesi Belediye Başkanı Fatih Cengiz'i ziyaret eden Kat Prodüksiyon'un sahibi Sebahattin Kat, 24 Kare Film Prodüksiyon'un sahibi Ali Kaygısız ve sanatçı Tevfik Yapıcı filmle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Aziziye Tabyaları'nda yaşanan tarihi destanın anlatılacağı belgesel-drama türündeki filmde tarihte önemli yeri bulunan Aziziye Destanı'nın anlatılacağını belirten Yapımcı Sebahattin Kat, filmde Levent Ülgen, Ruhi Yapıcı, Irmak Ünal, Zeki Alasya, Volkan Saraçoğlu gibi ünlü oyuncuların rol alacağını söyledi.

Rus oyuncuların da filmde oynayacağını dile getiren Kat, hazırlıkları devam eden filmin çekimlerini aralık ve mart döneminde yapmayı planladıklarını ifade etti.

Anadolu'nun tarihi ve doğal zenginliklerinin yanı sıra kahramanlık öykülerinin de fazlasıyla bulunduğunun altını çizen Kat, filmin amacının, Aziziye Tabyaları'nın tarihteki önemini vurgulamak olduğunu dile getirdi.

Ermeni mezaliminin gerçek yüzünü belgeleriyle ortaya koymak istediklerine vurgu yapan Kat, seyircinin sıkılmaması dramatik bir kurgu düşündüklerini bellirtti.

Filmin 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak Erzurum'un tanıtımına ciddi katkı sunacağını ifade eden Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ise ''Proje gerçekten tatmin edici ve güzel. Bundan sonra yapılması gereken, yerel yöneticilerin, üniversitenin, sivil toplum örgütlerinin, özel sektörün ve halkın üzerine düşeni yerine getirmesidir.'' şeklinde konuştu.

KAYNAK: (CİHAN)
YORUMLAR 1
  • Özgür S. 14 yıl önce Şikayet Et
    iyi olur. 200 yıllık ABD tarihini yaladık yuttuk. azıcık da onlar yutsun... malum çevrelerin etkisi ile işgüzarlık edip Cennetmekan Sultan Abdulhamidi yermeseler bari...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor